Στη δίκη, τα τρία παιδιά που «φιλοξενούσε» στο σπίτι του ο 70χρονος κατέθεσαν περιστατικά βιασμού και άλλες εγκληματικές συμπεριφορές προκαλώντας φρίκη στους παρόντες. Όπως είπαν, επί έναν χρόνο ο 70χρονος τούς κακοποιούσε, τους απειλούσε με ασιτία, ότι «θα τους πάρει η Πρόνοια και δεν θα ξαναδούν τη μητέρα τους» και άλλα.

O κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, προσπαθώντας να πείσει δικαστές και εισαγγελέα για το πόσο πονόψυχος είναι που ανέλαβε την ευθύνη των τριών παιδιών.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ο βιολογικός πατέρας των παιδιών είχε προβλήματα με την δικαιοσύνη και ήταν απών. Η μητέρα μετακόμισε κοντά στο σπίτι του 70χρονου, και εκεί φαίνεται να αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση. Η μητέρα έλειπε αρκετά συχνά, ακόμα και πολλές ημέρες στο εξωτερικό. Έτσι, τα τρία παιδιά έμεναν στο σπίτι του 70χρονου, ο οποίος μάλιστα πραγματοποιούσε και ταξίδια στο εξωτερικό με τα παιδιά, με την άδεια της μητέρας τους. Η τελευταία -η οποία δεν κατήγγειλε τίποτα, από όσα της είπαν τότε τα παιδιά της, στην Αστυνομία (τα πάντα ξεκίνησαν με καταγγελίες στην Αστυνομία τρίτων)- καταθέτοντας στο δικαστήριο δήλωσε απλά πως «κάτι της είχαν πει τα παιδιά της».

Ο 70χρονος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου σε 20 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και βιασμό κατ' εξακολούθηση.

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το stonisi.gr, όλα ξεκίνησαν όταν το 2015 η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του 70χρονου σε χωριό της Λέσβου. Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ώστε ο κατηγορούμενος να θεωρήσει ότι έφυγε η αστυνομία, να ανοίξει την πόρτα και εν τέλει να μπει η Αστυνομία στο σπίτι και να αρχίσει «να ξετυλίγεται το κουβάρι» της κακοποίησης των τριών παιδιών.

Τα τρία παιδιά, ένα αγόρι και δυο κορίτσια, 10, 12 και 14 ετών αντίστοιχα περιέγραψαν στους αστυνομικούς πώς επί ένα χρόνο ο 70χρονος τα κακοποιούσε, τα απειλούσε με ασιτία, ότι θα τα πάρει η Πρόνοια και δεν θα ξαναδούν τη μητέρα τους κ.ά.