«Μέσα στη δικαστική αίθουσα δέχτηκα επίθεση γιατί κατήγγειλα περιστατικό. Μου είπαν εφόσον δεν πήγε ο Βαγγέλης γιατί πήγες εσύ και ενημέρωσες. Στο πρώτο δικαστήριο με τον διευθυντή, πάλι με ψεύδη από την υπεράσπιση, για να υπάρξει ένα παραθυράκι και να με βγάλουν αναξιόπιστο», είπε ο Νίκος Δαβρής στο STAR.

«Δεν μου κάνει εντύπωση που πάλι ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, στηρίζουν την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Δυστυχώς, κακώς έβαλαν αυτούς τους δικηγόρους. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους», τόνισε.

«Δεν είναι η δικιά μου η κατάθεση που κρίθηκε η σημαντικότερη. Υπήρχαν καταθέσεις από παιδιά που ήταν και τη δεύτερη χρονιά με τον Βαγγέλη και είδαν κάποια πράγματα. Εγώ κατέθεσα κάποια πράγματα που μου τα είπε ένα παλικάρι από τη Γαλακτοκομική Σχολή, τα μετέφερα στους υπεύθυνους της Σχολής», είπε.

«Αν πρέπει να αφαιρεθεί η φράση επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εγώ θεωρώ πως όλα είχανε τη σκοπιμότητα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όταν πιάνεις έναν νεαρό, τον δένεις και τον ξυρίζεις χωρίς τη θέλησή του ή τον κρεμάς στο παράθυρο ή του ρίχνεις καυτό νερό... Αν οι δικηγόροι θεωρούν ότι δεν προκαλεί επικίνδυνη σωματική βλάβη, καλό θα είναι να πάνε να κοιταχτούν», τόνισε.

Ο Νίκος Δαβρής είπε πως θα εξετάσει τι προβλέπει ο νόμος προκειμένου να κινηθεί μετά τα όσα υποστήριξε η δικηγόρος στο δικαστήριο αφού «θεωρώ την τιμή και την υπόληψή μου έργο ζωής. Αν ήθελα να κάνω καριέρα μέσα από τα κανάλια, νομίζω πως κάθε μέρα θα με έδειχνε η τηλεόραση».

«Αν μετανιώνω για κάτι, είναι επειδή δεν πήγα στα κανάλια. Για έναν και μόνο λόγο. Με θλίβει που δεν ακούστηκε όσο έπρεπε το θέμα. Έπρεπε ο κόσμος να ακούσει τι συνέβαινε, τι καταστάσεις ζούσε. Έπρεπε ο κόσμος να ξυπνήσει, να γίνονται πιο παρατηρητικοί στα σχολεία και γενικά όλη η κοινωνία να αντιμετωπίσει πιο σοβαρά το θέμα», κατάληξε ο Νίκος Δαβρής. 

Οι αγορεύσεις 

Οι δικηγόροι εστίασαν στους ισχυρισμούς της οικογένειας Γιακουμάκη, πως ο Βαγγέλης αντιδρούσε όταν ενοχλούνταν, υποστήριξε πως βρίσκονται όλοι στο δικαστήριο επειδή διαδόθηκαν φήμες ενώ ανέφερε πως η οικογένεια «βλέπει φαντάσματα».

«Ο Δαβρής έκανε καριέρα στα πάνελ»

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της, η δικηγόρος αμφισβήτησε το περιστατικό με τα μήλα λέγοντας πως και ο Βαγγέλης κρατούσε και εκείνος μήλο στα χέρια του σημειώνοντας πως το πέταγμα ενός μήλου δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, η δικηγόρος χαρακτήρισε αναξιόπιστη την κατάθεση του φοιτητή, Νίκου Δαβρή, επικρίνοντας τις συχνές εμφανίσεις του σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών λέγοντας χαρακτηριστικά.

«Ο Νίκος Δάβρης έκανε λαμπρή καριέρα στα κανάλια λέγοντας ότι ξέρει τους κακούς , χωρίς να είναι παρών στα περιστατικά», είπε η δικηγόρος.

Παράλληλα αμφισβήτησε την επικινδυνότητα των περιστατικών του κατηγορητηρίου.

«Βρισκόμαστε εδώ από φήμες»

Στη συνέχεια ακολούθησε η αγόρευση ακόμα μίας δικηγόρου, η οποία αναφέρθηκε στο περιστατικό με τη ντουλάπα το υποβάθμισε λέγοντας πως ο Βαγγέλης οικειοθελώς είχε μπει στη ντουλάπα και όχι δια της βίας ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό ως έναν «αστεϊσμό».

Την κατάθεση της εγκύου και πρώην συμφοιτήτριας του Βαγγέλη Γιακουμάκη σχολίασε η επόμενη συνήγορος στην αγόρευσή της, τονίζοντας ότι εκτός από ένα περιστατικό που όπως η ίδια είπε ήταν παρούσα, όλα τα υπόλοιπα τα άκουσε από φήμες.

«Άρα βρισκόμαστε εδώ από φήμες. Ο Βαγγέλης ήταν φίλος με τον εντολέα μου και δεν θα ήθελε να βρίσκεται σήμερα εδώ ο εντολέας μου» είπε χαρακτηριστικά.

«Γινόταν παιχνίδι πραγματικά, ίσως κάποιες φορές ξέφευγαν από την πλάκα όμως το συμμάζευαν» είπε η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων απευθυνόμενη στην Έδρα.

Αμφισβήτησε και αυτή την αξιοπιστία της κατάθεσης της εγκύου λέγοντας πως η νεαρή γυναίκα θυμόταν ακριβώς τις είχε πει στην προηγούμενη κατάθεσή της γιατί την είχε διαβάσει 5 λεπτά πριν μπει στη δικαστική αίθουσα.

«Η οικογένεια Γιακουμάκη βλέπει φαντάσματα»

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ένας ακόμη συνήγορος ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως κάποιοι είδαν την υπόθεση αυτή ως ένα βήμα για τη δημοσιότητα, αφήνοντας μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό και αναρωτήθηκε «που ήταν αυτοί όταν ζούσαν στον ίδιο χώρο με τον Βαγγέλη;».

Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του εντολέα του προς την οικογένεια Γιακουμάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η οικογένεια πράγματι πρέπει να πάρει απαντήσεις. Εκφράζω τα συλλυπητήρια εκ μέρους του εντολέα μου. Η οικογένεια Γιακουμάκη όμως βλέπει “φαντάσματα”. Το ίδιο θα έκανα και εγώ στη θέση τους. Ξέρετε τι λένε στην Κρήτη; Τόσο άβουλος και έρμαιο των Κρητικών ήταν ο Βαγγέλης;Αυτό πρέπει να περάσουμε προς τα έξω; Έχει γίνει ρεζίλι η Κρήτη».

Αναφερόμενος στις λέξεις «καζούρα» και «πλάκα» επισήμανε πως τις λέξεις αυτές δεν τις λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αλλά τις είχε αναφέρει στην κατάθεσή της η μητέρα του Βαγγέλη.

«Επτά από τους εννέα είναι σήμερα κατηγορούμενοι γιατί αυτοενοχοποιήθηκαν, καθώς είπαν πως έκαναν πλάκες. Αν ήταν 23 περιστατικά επικίνδυνης σωματικής βλάβης ο παθών θα έπρεπε ή να ήταν ανάπηρος ή να είχε πεθάνει από αυτά. Για ποιο λόγο ο Βαγγέλης να ανέχεται μια συνεχόμενη βίαιη συμπεριφορά; Ήταν αστεία, καζούρες, πειράγματα, ήθελαν να περάσουν καλά πειράζοντας ο ένας των άλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Η αξιοπιστία της κατάθεσης της εγκύου αμφισβητήθηκε και από αυτόν τον συνήγορο ενώ δεν έλειψε και σε αυτή την αγόρευση η επικριτικός σχολιασμός στον ρόλο των ΜΜΕ στην υπόθεση.

«Κανείς δεν ανέφερε συγκεκριμένο περιστατικό»

Ακολούθησε η αγόρευση ακόμα ενός συνηγόρου ο οποίος είπε πως κανένας μάρτυρας δεν κατέθεσε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό.

Με αφορμή την αγόρευση του εισαγγελέα που ανέφερε ότι απουσιάζουν οι κατηγορούμενοι, ο συνήγορος είπε ότι ο εντολέας του δεν ήρθε στη δίκη για να μη δημιουργηθούν ενστάσεις και εντάσεις.

Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 28 Ιουνίου.