Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας, συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας 24 έως 57 ετών. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις διέθεταν ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, ενώ τα μέλη τους είχαν διακριτούς ρόλους και δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο πεδίο της διάθεσης στην ευρύτερη αγορά παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, τα μέλη των οργανώσεων διακινούσαν και εμπορεύονταν παρανόμως και φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών της χρήσης των προαναφερόμενων αναβολικών ουσιών.

Έφερναν πρώτες ύλες από Κίνα, Βουλγαρία και Αυστρία

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη εγκληματική οργάνωση, την εισαγωγή πρώτων υλών από χώρες του εξωτερικού (Κίνα, Βουλγαρία, Αυστρία), είχε αναλάβει ένας 40χρονος, ο οποίος προέβαινε στην παρασκευή παράνομων αναβολικών στην τελική τους μορφή, σε αποθήκη - παρασκευαστήριο που διατηρούσε. Στη συνέχεια, προμήθευε τα μέλη της οργάνωσης με τα αναβολικά, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων ή ενόψει της συμμετοχής τους σε αυτούς.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση είχε επεκτείνει τη δράση της και σε άλλες χώρες του εξωτερικού (Κύπρος και Γερμανία), ενώ για τη διακίνηση των σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν κατάστημα που διατηρούσαν, καθώς και οχήματα ιδιοκτησίας τους. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αττικής, αποθήκη-παρασκευαστήριο, όπου βρέθηκαν πρώτες ύλες και εργαστηριακός εξοπλισμός για την παρασκευή των σκευασμάτων, καθώς και τυπογραφείο, όπου τυπώνονταν οι συσκευασίες των σκευασμάτων.

Και σελίδα στο internet για τα παράνομα σκευάσματα

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν υπό τις οδηγίες και τις εντολές 33χρονου αρχηγικού μέλους της, που αναζητείται. Τα μέλη της οργάνωσης απέστελλαν παράνομα σκευάσματα σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ η προμήθεια των πρώτων υλών για την παρασκευή τους γινόταν από την Τσεχία και την Κίνα.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος είχε δημιουργήσει «σελίδα» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την εμπορία, προμήθεια, διακίνηση και χορήγηση των παράνομων σκευασμάτων σε «πελάτες», μεταξύ των οποίων και αθλητές κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων ή ενόψει της συμμετοχής τους σε αυτούς. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για να προσδώσουν νομιμοφάνεια στα έσοδά τους, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε μεγάλο αριθμό κινήσεων (layering) μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες, 26 Ιουνίου 2019, στις οικίες και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη των οργανώσεων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • 2.935 φιαλίδια-κάψουλες αναβολικών ουσιών,
 • 2.150 γραμμάρια σκόνης αναβολικών ουσιών και άγνωστων ουσιών,
 • 4 δοχεία με σκόνη άγνωστης ουσίας,
 • 4.980 ml αναβολικών ουσιών σε υγρή μορφή και αιθανόλης,
 • χρηματικό ποσό 7.530 ευρώ,
 • 2 πιστόλια και περίστροφο,
 • 33 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
 • 21 συσκευές κινητών τηλεφώνων,
 • 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
 • 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
 • 4 φορητές μονάδες αποθήκευσης usb sticks,
 • πλήθος κενών συσκευασιών αναβολικών ουσιών,
 • εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών ουσιών και
 • μεγάλος αριθμός εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων.

Τα συνολικά έσοδα των δύο εγκληματικών οργανώσεων από την πώληση των κατασχεθέντων αναβολικών σκευασμάτων εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσαν τα 300.000 ευρώ.

Σε βάρος των μελών των εγκληματικών οργανώσεων σχηματίστηκε δικογραφία για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης