Ο 53χρονος παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου πως έλαβε μήνυμα-κάλεσμα από την τοπική οργάνωση Νίκαιας ενώ ισχυρίστηκε πως δεν ανταποκρίθηκε επειδή εργαζόταν ως οδηγός απορριμματοφόρου μετά τη μία το βράδυ.

Επίσης ισχυρίστηκε πως είχε αποχωρήσει με τη Χρυσή Αυγή δύο μήνες πριν τη δολοφονία λόγω του θανάτου του πατέρα του και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα του.

Ισχυρίστηκε επίσης πως το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, ο Ελπιδοφόρος Καλαρίτης τον κάλεσε τυχαία τρεις φορές στο τηλέφωνο προκειμένου να τον συλλυπηθεί.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έμαθε όσα έγιναν από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερε από ποια τοπική ήταν τα άτομα που συμμετείχαν.

  • Πρόεδρος: Καλά δεν είπαν όνομα του ανθρώπου ενεπλάκη;
  • Κ: Είπαν του Ρουπακιά.
  • Π: Τον ξέρατε;
  • Κ: Φατσικά μόνο.
  • Π: Και τι σκεφτήκατε;
  • Κ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες.
  • Π: Τι εννοείτε με αυτό;
  • Κ: Σας είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά.

«Δε ρώτησα να μάθω τι ήθελαν εκείνο το βράδυ. Είχα υποθέσει ότι θα μας ήθελαν για φυλλάδια λόγω ομιλίας του αρχηγού. Δε ρώτησα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό» είπε στο δικαστήριο, με μια εκ των παρέδρων να επισημαίνει ότι σε άλλη κατάθεση του έχει πει ότι ο Καλαρίτης του ανάφερε πως επρόκειτο για διανομή τροφίμων.

Τη ακροαματική διαδικασία παρακολούθησε η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα ενώ με την έναρξη τη δίκης το δικαστήριο ενημερώθηκε για την απουσία του Γιώργου Πατέλη, που λιποθύμησε την Τετάρτη. Ο δικηγόρος του προσκόμισε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση.

Την Τρίτη κατέθεσε ο Γιώργος Δήμου, ο οποίος ανέφερε πως μετά το φόνο εκτυλίχτηκε μια μεγάλη προσπάθεια εκφοβισμού του, ώστε να καταθέσει όσα του υπαγόρευε στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος είπε ότι είχε μπει στη Χρυσή Αυγή μόνο για να λαμβάνει βοήθεια με τρόφιμα.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως πήγε στα γραφεία της Τοπικής Νίκαιας με τον νυν συγκατηγορούμενό του Γιώργο Σκάλκο με μηχανάκι. Εκεί είδε μαζεμένα 7-8 μηχανάκια με τους αναβάτες να φορούν κράνη. Όπως ισχυρίζεται ο Δήμου αναγνώρισε μόνο τον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη-Βασίλειο Κομιανό, που δεν φορούσε κράνος: «Μου είπε "πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε" και ξεκίνησαν τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν», τόνισε ο Δήμου προκαλώντας την αντίδραση του Κομιανού, ο οποίος φώναξε «ψέματα κ. πρόεδρε ψέμματα».

Επίσης την Τρίτη κατέθεσε ο Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός ο οποίος δήλωσε άγνοια για τη δολοφονία Φύσσα και ανέφερε πως θα στραφεί νομικά κατά του Γιώργου Δήμου. Ενώπιον του δικαστηρίου ο Κομιανός ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και δεν είχε πάει ποτέ στην καφετέρια «Κοράλλι» στο Κερατσίνι, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «ο Ρουπακιάς να εξηγήσει τι συνέβη εκείνο το βράδυ».

Τη Δευτέρα κατέθεσε ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, που κατηγορείται ότι ήταν συνοδηγός του Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας. Ο 38χρονος Καζαντζόγλου απέδωσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην «κακιά στιγμή», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα που φώναξε «Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν ότι τον ήξερες… Ρουπακια, ήσουν εκεί ρε ή δεν ήσουν;». 

Επίσης τη Δευτέρα κατέθεσε και ο 45χρονος Ελπίδης Καλαρίτης ο οποίος κατηγορείται πως ήταν μέλος του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε στην παρέα του Παύλου Φύσσα το βράδυ της δολοφονίας. «Η Χρυσή Αυγή ήταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι» ανέφερε. Όταν κλήθηκε να εξηγήσει τις δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν καταγραφεί με τους συγκατηγορουμένους του ισχυρίστηκε πως μιλούσαν για άσχετα θέματα και έκανε λόγο για «σατανική σύμπτωση».

Δύο πρώτοι κατέθεσαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι Ιωάννης Άγγος και Τάσος Αναδιώτης. 

Ο Άγγος παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου πως ήταν ο άνθρωπος που πραγματοποίησε το πρώτο και κρίσιμο τηλεφώνημα από την καφετέρια «Κοράλλι» στο Κερατσίνι, το οποίο είχε ως συνέπεια τη συγκρότηση Τάγματος Εφόδου το οποίο επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα ενώ είπε ενώπιον του δικαστηρίου πως «δεν έχει πρόβλημα» με τη Χρυσή Αυγή μετά από όσα έχουν συμβεί. «Κατακρίνω το γεγονός που έχει γίνει αλλά δεν έχω πρόβλημα να είμαι Χρυσή Αυγή», ανέφερε.

Στην κατάθεσή του ο Τάσος Αναδιώτης που κατηγορείται πως ήταν μέλος του τάγματος εφόδου αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε σχέση με τη δολοφονία Φύσσα, ισχυριζόμενος ενώπιον του δικαστηρίου πως βρέθηκε συμπτωματικά στα σημεία. Είπε επίσης πως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε δεν είχαν σχέση με τον Παύλο Φύσσα αφού συζητούσε για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα.