Οι άνδρες της Ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες σε δύο άτομα ηλικίας 19 και 31 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ένας 40χρονος κι ένας 20χρονος αλλοδαπός.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αρχικά προχωρούσε σε κλοπές Ι.Χ. αυτοκίνητων και προμήθεια εκρηκτικών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να προσεγγίζουν και να ανατινάζουν ΑΤΜ τραπεζών στην Αττική και στην επαρχία. Οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά από έρευνες σε 6 οικείες σε Νίκαια, Ασπρόπυργο και Πόρτο Ράφτη, σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και σε δασική περιοχή. Οι κακοποιοί επέλεγαν αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών που βρίσκονταν σε απομακρυσμένα σημεία και σε χώρους που δεν ήταν εγκατεστημένα κλειστά συστήματα βίντεο. Αφού διενεργούσαν «αυτοψία» στην ευρύτερη περιοχή, σχεδίαζαν διαδρομές διαφυγής και μετέβαιναν τα ξημερώματα που η κίνηση είναι μειωμένη, ανατίναζαν τα ΑΤΜ και διέφευγαν. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς η ιδιαίτερη τεχνογνωσία που διέθεταν οι δράστες στον τρόπο των εκρήξεων.

Ως «ορμητήριο», οι τέσσερις κακοποιοί χρησιμοποίησαν οικία στην περιοχή του Ασπροπύργου, ενώ ως «επιχειρησιακά οχήματα», χρησιμοποιούσαν συνήθως κλεμμένα αυτοκίνητα. Για την μετάβασή τους από και προς την περιοχή που βρισκόταν το Α.Τ.Μ., χρησιμοποιούσαν οχήματα που ανήκαν σε άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή που οι ίδιοι κατείχαν νόμιμα, ώστε να μην κινούν υποψίες. Μία ακόμη συνήθης πρακτική ήταν να χρονομετρούν την απόσταση από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα μέχρι το ΑΤΜ που έβαζαν στόχο. Οι δράστες είχαν συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών, τα οποία μετά το τέλος της «επιχείρησης» κατέστρεφαν.

Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγό τον 40χρονος, ο οποίος έχαιρε του σεβασμού των υπόλοιπων μελών, και διακριτούς ρόλους.

Τα υπόλοιπα μέλη, ενεργούσαν ως φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι και κατοπτεύοντες, ενώ φρόντιζαν να εξασφαλίσουν τα οχήματα με τα οποία θα μετέβαιναν και διέπρατταν τις διαρρήξεις σε ΑΤΜ, είτε αφαιρώντας τα και παραποιώντας τα χαρακτηριστικά τους (πινακίδες κυκλοφορίας), είτε χρησιμοποιώντας «καθαρά» οχήματα, ιδιοκτησίας τους ή του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

3 αυτοκίνητα,

3 μοτοσυκλέτες,

μικροποσότητα ινδικής κάνναβης,

2 κινητά τηλέφωνα,

πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM,

πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων,

πλήθος φυσιγγίων διαμετρήματος 9mm,

κράνος μηχανής και γάντια.

Τέλος, σε δασική έκταση σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο ένα σακίδιο, που περιείχε μεταξύ άλλων, 3 μασούρια εκρηκτικής ύλης με προσαρμοσμένο πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι, έτοιμα για χρήση, πινακίδα κυκλοφορίας μοτοσυκλέτας, για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια από το κάτοχό της, καθώς και μία κάρτα SIM.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.