Από την Ηλεία φαίνεται πως προέρχεται ο πρώτος των πρώτων των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων. Ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Νίκος Δαμασκόπουλος συγκέντρωσε συνολικά 19.554 μόρια και έγραψε 20 στην πληροφορική και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, 19,8 στα Μαθηματικά και 18,1 στην Έκθεση.

«Ήταν μια απαιτητική διαδικασία για όλους τους μαθητές διότι χρειάζεται διάβασμα, επιμονή πρόγραμμα και δουλειά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται ένας μαθητής ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Eίναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μου είναι η Πυροσβεστική Ακαδημία και η Σχολή Ανθυποπυραγών. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από την «ΑΝΟΔΟ» που κάνουν πολύ καλή δουλειά…», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Ο Λαρισινός με τα 20άρια σε Μαθηματικά και Φυσική 

Αψεγάδιαστα αποδείχθηκαν τα γραπτά του Ανδρέα Μαγκούτα από την Λάρισα. Ο μαθητής κατάφερε να αριστεύσει στα παραδοσιακά δυσκολότερα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης, τα Μαθηματικά και την Φυσική

Κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας βραβεύθηκε επανειλημμένα σε μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωναν επιστημονικές ενώσεις (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία κ.ά).

«Άγγιξε» το τέλειο με την δεύτερη

Τα 19.200 μόρια έφτασε ο Γιώργος Αλέξανδρος Μαυρίκος, από το Ηράκλειο της Κρήτης. 

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr «Αιφνιδιάστηκα και δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την υψηλή βαθμολογία. Περίμενα ότι πέτυχα 17.500 ή 18.000 μόρια και όχι 19.200. Στα μαθηματικά έγραψα 19,9, στην έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19.8. Πιστεύω ότι καταφέρνω να μπω στην Σχολή που θέλω».

Σύμφωνα με τον 19χρονο που αποφοίτησε από το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου «οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπομονή, να πιστεύουν στο στόχο τους, επιμονή και στο τέλος θα τα καταφέρουν, γιατί κι εγώ έδωσα δεύτερη φορά. Είχα ένα πλάνο, ήμουν τακτικός, διάβαζα ό,τι μου έδιναν οι καθηγητές και έκανα επαναλήψεις μόνος μου όπου θεωρούσα ότι είχα κενά. Και εκτός από το διάβασμα, έκανα και τις βόλτες μου».

Στην Ιατρική η 47χρονη αριστεύσασα από τον Βόλο

Ανάμεσα στους ανήλικους μαθητές και μια ενήλικη υποψήφια από τον Βόλο, που συγκέντρωση 19.400 μόρια. Ο λόγος για την Σμαράγδα Λιάτσικου, υποψήφια των ΕΠΑΛ η οποία είχε ως στόχο την εισαγωγή στην Ιατρική.

Εργαζόμενη σε ιδιωτική κλινική της πόλης ως Βοηθός Νοηλεύτρια και μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, η Σμαράγδα κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε αφήσει στη μέση. Να επιστρέψει στο σχολείο και να πετύχει την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή.

«Όταν είδα τα αποτελέσματα έκλαιγα δύο ώρες! Διάβαζα συνέχεια και παντού. Οι συνάδελφοί μου στην κλινική μου κρατούσαν το βιβλίο για να τους πω μάθημα. Η συγκίνηση αυτή τη στιγμή είναι τεράστια», δήλωσε στο magnesianews η 47χρονη αριστούχος.

Η ίδια σχολίασε τέλος ότι «όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με σκληρή δουλειά και στην δική της περίπτωση με συνεχές διάβασμα».