«Είμαι αθώος» είπε στις κάμερες ο νεαρός πριν εισέλθει στη δικαστική αίθουσα. Από έξω βρίσκονταν συγγενείς και φίλοι οι οποίοι αναφωνούσαν «σε αγαπάμε» και «ψηλά το κεφάλι».

Στη δικαστική αίθουσα «λύγισαν» και οι αστυνομικοί όταν είδαν τη μητέρα να κρατά αγκαλιά τον Αλέξη και να του λέει «είσαι λεβέντης», σύμφωνα με το STAR.

Ο Αλέξης ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο όταν άκουσε τον θείο του να λέει πως ο πατέρας είχε αμφιβολίες για το αν ο ίδιος ήταν βιολογικό του παιδί.

«Την ώρα που τον είδα λύγισα. Έπεσε στην αγκαλιά μου, έπεσα και εγώ. Τον φίλησα, τον μύρισα, είχα πολύ καιρό να μυρίσω το άρωμά του, τη μυρωδιά του. Τον πήρα αγκαλιά, τον έσφιξα στην αγκαλιά μου. Τον Αλέξη μου, τον βασανισμένο αυτόν Αλέξη, τον πονεμένο», δηλώνει η μητέρα στο STAR. «Μου είπε μάνα όλα καλά θα πάνε, μη φοβάσαι», συμπλήρωσε.

«Αισθάνομαι περήφανος γιατί δικαιώθηκε αυτό το παιδί. Γιατί ζούσε το μεγαλύτερο μαρτύριο. Απαλλαχτήκαμε από ένα μαρτύριο χρόνων. Πατέρας δυνάστης, βάρβαρος και το σπίτι κολαστήριο. Ζητάμε δεύτερη ευκαιρία γιατί αυτό το παιδί δεν είχε ενοχλήσει ποτέ. Μπορεί να σκότωσε τον πατέρα του, αλλά αυτό το παιδί δεν το ρώτησε ποτέ κανένας πόσες φορές το σκότωσε ο πατέρας του», δηλώνει στην κάμερα συγγενής του νεαρού.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου σε καμία περίπτωση, τον άνθρωπο που με έφερε στη ζωή. Έχω υποφέρει όμως πάρα πολύ», είχε πει ο νεαρός.

Μάρτυρες κατέθεσαν ότι στο χωριό Βουλίμες όλοι ήξεραν τι συνέβαινε αλλά δεν μιλούσαν.

Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος Αλέξης έχει ομολογήσει πως πυροβόλησε και σκότωσε τον 70χρονο πατέρα του στις Βολίμες Ζακύνθου τον Μάιο του 2018. Σύμφωνα με τη μητέρα του 26χρονου και τα όσα ομολόγησε ο ίδιος, ο 70χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά και σωματικά τον ίδιο, την ετεροθαλή αδερφή του και τη μητέρα του. Κατά τη μεταγωγή του στον ανακριτή, πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από το κτήριο και υποδέχτηκε τον 26χρονο τότε Αλέξη με χειροκροτήματα.