Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Βήμα», ο νεαρός απείλησε με μαχαίρι εξεταστή του υπουργείου Παιδείας που βρισκόταν για να επιβλέπει τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εντός των φυλακών Κορυδαλλού. Ο 25χρονος προέβη σε αυτή την πράξη γιατί ο επιτηρητής τον «έπιασε» να αντιγράφει. Στην αίθουσα βρίσκονταν 5 ή 6 ακόμη κρατούμενου, που έδιναν εξετάσεις για να εισέλθουν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας, μαζί με τους ανθρώπους του υπουργείου Παιδείας. Όταν ένας καθηγητής διαπίστωσε ότι ορισμένοι από τους εξεταζόμενους αντέγραφαν με απροκάλυπτο τρόπο και κάποιοι με την χρήση κινητών, επιχείρησε να τους μηδενίσει.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος», ο εξεταστής ζήτησε από τον νεαρό κρατούμενο είχε κατηγορηθεί προ μερικών ετών για ανθρωποκτονία στην Αττική που συνοδεύθηκε με δεύτερη εκδικητική εγκληματική ενέργεια να σβήσει το κινητό, εκείνος φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να απείλησε τον έντρομο εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας ότι «θα του κόψει τον λαιμό».

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση των εν εξεταστών με κύριο ερώτημα προς τους υπευθύνους των φυλακών «γιατί δεν υπήρξε έλεγχος και επιτράπηκε να έλθουν ορισμένοι εξεταζόμενοι κρατούμενοι με κινητά και μαχαίρια».

Το εντυπωσιακό είναι ότι παρατύπως οι επιτηρητές του υπουργείου Παιδείας υποκαταστάθηκαν την επόμενη ημέρα -ύστερα από άνωθεν εντολές- από υπάλληλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που διεκπεραίωσε τις σχετικές εξετάσεις . Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αυτό έγινε για να μην δοθεί εικόνα αποτυχίας του εκπαιδευτικού προγράμματος και της διαδικασίας εξετάσεων των κρατουμένων.