«Ήταν αρκετές μέρες στο νοσοκομείο, είχε τέσσερις αρρώστους στον ίδιο θάλαμο που φρόντιζε, είχε ενημερωθεί επανειλημμένως από τη διοίκηση του νοσοκομείου πως θα έπρεπε να είχε φέρει τα απαραίτητα έγγραφα που ορίζει η εγκύκλιος, αλλά δεν τα έφερε» δηλώνει η Κωνσταντίνα Ζιώρη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων στο STAR.

«Να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διότι η κυρία αυτή δευτερόλεπτα πριν χάσει τη ζωή της μίλαγε έντονα με κάποιον άνθρωπο. Η λογική μας λέει πως κάποιος την πίεσε να δραπετεύσει, να φύγει, να μην πάει στο αυτόφωρο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι θύματα», δήλωσε η γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Αργυρώ Σκεπετάρη.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ένωσης, στα νοσοκομεία «ανθεί» η μαύρη εργασία ενώ όσον αφορά τις αποκλειστικές νοσοκόμες, οι οκτώ στις δέκα δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να εργαστούν.

«Δυστυχώς η μαύρη εργασία στο χώρο των αποκλειστικών έχει ξεπεράσει τα όρια. Έχουμε μεγάλη εξαθλίωση στον κλάδο, κινδυνεύουν οι ασθενείς», δηλώνει η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Σταυρούλα Αντωνίου.

Η διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας θα διατάξει ΕΔΕ για το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει ευθύνες το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου για το θάνατο της νοσοκόμας.

«Έχασε τη ζωή της για 30 ευρώ. Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό γεγονός» δηλώνει ο ειδικός γραμματέας ΔΑΚΕ Νοσοκομείου Νίκαιας, Γιάννης Χονδροκούκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνει πως «με βία, τρομοκρατία δεν επιλύεται το πρόβλημα των παράνομων αποκλειστικών στα νοσοκομεία. Απαιτείται η πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού».

Η σορός της γυναίκας αναμένεται να σταλεί στην Αρμενία για να γίνει η κηδεία.