Το νησί των Κυκλάδων εμφανίζεται σε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ποστ στο Instagram και θεωρείται ο πιο-insta τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Αυτή η τεράστια προώθηση του νησιού μέσω των social media, έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη εισροή παραθεριστών, ώστε πλέον δημιουργούνται προβλήματα για τους κατοίκους.

Την τελευταία πενταετία το ποσοστό των τουριστών που διανυκτερεύουν στο νησί έχει αυξηθεί κατά 66%. Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται ότι οι νέοι ανεβαίνουν στις ταράτσες, στα μπαλκόνια ακόμα και στις στέγες για ν' απαθανατίσουν τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα και τις εκκλησίες με τους μπλε τρούλους. Ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, ταμπέλες που αναφέρουν «σεβασμός» και «συμπεριφερθείτε υπεύθυνα»

Επίσης κάποιες επιχειρήσεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν τη φήμη της Σαντορίνης μέσω του Instagram. Κάποια ξενοδοχεία διοργανώνουν τουρ με επαγγελματίες φωτογράφους και τραπέζια και ξαπλώστρες, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τραβήξουν τα καλύτερα snaps.

Οι τοπικές αρχές κάνουν μία προσπάθεια να προωθηθεί η Σαντορίνη σαν ένας τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο, ώστε να μειωθεί η συσσώρευση που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν για να περιορίσουν αυτήν τη «μανία» για το τέλειο snap.