«Δεν υπάρχουν τέτοιες επιστολές, ο Χριστός δεν έγραψε καμία επιστολή» ο Μητροπολίτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ανέφερε πως «αυτά όλα τα οποία κυκλοφορούν είναι γεννήματα του Μεσαίωνος. Όλα αυτά τα οποία αναφέρονται κατά καιρούς είναι ανιστόρητα, ανυπόστατα, δεν έχουν καμία αξία θεολογική, ούτε πνευματική για κανέναν άνθρωπο».

«Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται και παραπληροφορούν προς ίδιον όφελος και σκοπό» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Παράλληλα κάλεσε τους πιστούς να μην αποδέχονται τέτοιου είδους αντιλήψεις καθώς «υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την θρησκευτικότητα των πιστών, την μετατρέπουν σε θρησκοληψία και προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν. Η Εκκλησία δεν μπορεί κάθε φορά στον κάθε “Χριστέμπορο” να βγαίνει και να απαντά. Έχει μια παράδοση, έχει μια Θεολογία, έχει μια ιστορία. Κατ' επανάληψη έχει τοποθετηθεί για αυτή την λεγόμενη επιστολή του Χριστού, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα ψεύτικο κείμενο».

«Η απογοήτευση είναι ότι έβαλαν ακόμα και το πρόσωπο του Χριστού σε μία διαδικασία προεκλογική, μετατρέποντας όλη αυτή την διαδικασία σε μια “Χριστεμπορία”» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος.