Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν από την Τουρκία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποία αποθήκευαν σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια διακινούσαν κάποιες ποσότητες εδώ, ενώ φορτία ηρωίνης έφευγαν και προς άλλες χώρες της Ευρώπης. Για την εξάρθρωση του κυκλώματος, σημαντικό ρόλο έπαιξε η αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) που έδωσε στις ελληνικές Αρχές την πληροφορία για τη δράση του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ξεκίνησαν να εξακριβώνουν χώρους και να δημιουργούν το προφίλ των μελών του κυκλώματος, ενώ στη συνέχεια ανακάλυψαν και τον χώρο που χρησιμοποιείτο για την απόκρυψη - αποθήκευση των ναρκωτικών. Τότε μόνο αποφασίστηκε η αστυνομική επιχείρηση, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι λόγω της επικινδυνότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ζητήθηκε η συμβολή της ΕΚΑΜ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 47 και 49 ετών, μέλη της οργάνωσης. Επιπλέον ταυτοποιήθηκε και αναζητείται μία 25χρονη Ελληνίδα συνεργός τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 82 κιλών και 724 γραμμαρίων, συσκευασμένη:

σε 35 χάρτινα κουτιά υποδημάτων, εντός των οποίων υπήρχαν 56 πλαστικές συσκευασίες, αεροστεγώς σφραγισμένες, συνολικού μικτού βάρους 55 κιλών και 575 γραμμαρίων και

σε 56 νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 27 κιλών και 149 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν ακόμα χρήματα και κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.