Όπως φαίνεται στο βίντεο που φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, ο 24χρονος από το Αφγανιστάν «πιάστηκε στα χέρια» με τον 18χρονο από το Πακιστάν. Αν και στην αρχή παλεύουν με τα χέρια, ο 24χρονος βγάζει το μαχαίρι και τραυματίζει θανάσιμα τον 18χρονο. Το θύμα πέφτει στο έδαφος και ο δράστης εξαφανίζεται. 

Οι αστυνομικοί κατάφεραν πολύ γρήγορα να μάθουν τα στοιχεία του δράστη από τους αυτόπτες μάρτυρες, τον αναζήτησαν και έμαθαν ότι έφυγε από την Αθήνα. Έδωσαν σήμα σε όλες τις υπηρεσίες για την αναζήτησή του και έλαβαν την πληροφορία ότι έφτασε στη Θεσσαλονίκη και δύο ημέρες μετά το έγκλημα επιβιβάστηκε σε λεωφορείο με προορισμό τον Έβρο. Αστυνομικοί από τη Δράμα και την Καβάλα εντόπισαν το λεωφορείο, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 24χρονο προτού περάσει τα σύνορα.

«Είναι αλήθεια ότι τσακωνόμασταν συχνά. Κάθε μέρα που με έβλεπε, μου μιλούσε άσχημα. Έβριζε εμένα και την οικογένειά μου. Δεν άντεχα. Και εκείνη την ημέρα με έβρισε. Θόλωσα και τον χτύπησα. Μετά έφυγα. Ήθελα να γυρίσω στην πατρίδα μου», υποστήριξε στα στελέχη του Ανθρωποκτονιών ο 24χρονος.