Το καφενείο βρίσκεται στην Ηλεία, στο ανάμεσα στα χωριά Θολό και στο Λέπρεο και είναι ουσιαστικά ένα λαογραφικό μουσείο με μάλλον περίεργο σκηνικό πάντως!

Το βίντεο είναι από το κανάλι του Youtube haanity.

Το καφενείο Άλεξ. Τζίπρας φτιάχτηκε από ένα ζευγάρι Γερμανών που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε για πάντα στην Ελλάδα!

Το σπίτι – καφενείο – παντοπωλείο έχει σε μπαλκόνια και καρέκλες, κούκλες που μοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους και τραβούν την προσοχή ακόμη και σ’ αυτούς που δεν είναι παρατηρητικοί. 

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει «ανατριχιαστικό» και σαν στοιχειωμένο, αλλά σύντομα καταλαβαίνεις με μια πιο προσεκτική ματιά το μεράκι που ρίχνουν οι ιδιοκτήτες του.

Πατίνια, σαμάρια, ταμπέλες, παλιά τηλέφωνα, φυσούνες, κούνιες, κασέλες, μπαούλα, μπουκάλια, βαρέλια, σκάφες, παλιά παιχνίδια, ρόδες από κάρα, τηλεοράσεις, laptop, ραδιόφωνα, παλιές καρέκλες, γιαταγάνια και κορνίζες με παλιές φωτογραφίες άλλων εποχών και άλλα πολλά θα βρείτε σ’ αυτό το ιδιότυπο μουσείο.

Η ιδιοκτήτρια λέγεται Ούλι και τα υλικά με τα οποία έχει χτίσει αυτό το απόκοσμο θέαμα παραμυθιού, τα βρήκε στα σκουπίδια και τα μετέτετρεψε σε ρούχα και αντικείμενα ενός κόσμου τον οποίο βάφτισε με το όνομά της και το όνομά του συζύγου της, ο οποίος λέγεται Τίμπορ.

Ο χώρος λοιπόν ονομάστηκε Τιμπούλις!

Πηγή φωτογραφίας: tempo24.news