Οι περίπου 300 «ράμπο» της ΑΑΔΕ επιστρατεύουν μέχρι και drones για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής, ενώ εμφανίζονται στις παραλίες υποδυόμενοι τα ζευγάρια, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Στα πλαίσια της επιχείρησης «καταιγίδα» της ΑΑΔΕ, έχουν επιστρατευτεί και drone για τον έλεγχο των θαλαμηγών.

«Χρησιμοποιούμε σύγχρονα μέσα για τον έλεγχο όπως drones παραδείγματος χάρη για να διαπιστώσουμε την διαδρομή των ημεροπλοίων, δεν θα πάμε στους Παξούς ε το υπηρεσιακό μας αυτοκίνητο θα πάμε με ένα φουσκωτό», δηλώνει ο Χαράλαμπος Κοντογιάννης, προϊστάμενος της Φορολογικής Περιφέρειας Πατρών.

Τα πρόστιμα ξεκινούν από 250 ευρώ και φθάνουν μέχρι και στο κλείσιμο της επιχείρησης. Παρά όμως τις προσπάθειες για έλεγχους, η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει. Μία συνήθης πρακτική που ακολουθείται σε τουριστικά και πολυσύχναστα μέρη, είναι να προσκομίζεται στον πελάτη το δελτίο παραγγελίας που μοιάζει με απόδειξη.

«Οι συνάδελφοί μου πολλές φορές προσποιούνται τους πελάτες στην επιχείρηση, είτε τα ζευγάρια που θα πιουν ένα ποτό, είτε τους υδραυλικούς και τους μηχανικούς όπως είδαμε στο Νησί των Ανέμων πριν από μερικούς μήνες» δηλώνει ο Γιάννης Χατζησαλάτας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.