Όπως και πρωτόδικα αλλά και στο Εφετείο, το δικαστήριο καταδίκασε τον βασικό κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης ισόβια συν 20 χρόνια στον «εγκέφαλο» της απαγωγής και της δολοφονίας ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Ο συνήγορός του προανήγγειλε πως θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να μειωθεί η ποινή.

Το δικαστήριο καταδίκασε και τους άλλους τρεις κατηγορούμενους ενώ στον ένα αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου έντιμου βίου (στον νέο Ποινικό Κώδικα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου έγινε σύννομου βίου).

Η εισαγγελέας είπε στην αγόρευσή της πως προκύπτουν ενδείξεις για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τριών προσώπων που βρίσκονται στο συγγενικό περιβάλλον του φερόμενου ως «εγκέφαλου» της απαγωγής και της δολοφονίας, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Γι αυτό διαβίβασε την έρευνα για περαιτέρω εξέταση.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την μη αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων στους κατηγορούμενους. Ειδικά για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ανέφερε πως  η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ειδικά για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση τόνισε «υπήρχε ροπή προς αντικονωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη».

Μετά την τοποθέτηση της εισαγγελέως οι συγγενείς και οι φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

«Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη για το καλό αποτέλεσμα, την εισαγγελέα, την πρόεδρο, όλο το δικαστήριο, που δικαίωσε τη μνήμη του παιδιού μου. Εύχομαι ότι με την απόφαση της κυρίας εισαγγελέως θα μάθουμε την αλήθεια. Πιστεύω με τη βοήθεια του Θεού θα “σπάσουν” (σ.σ. οι κατηγορούμενοι). Σας ευχαριστώ όλους», είπε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου.

Διαβάστε επίσης:

«MasterChef»: Ο Σωτήρης Κοντιζάς πόσταρε το απολυτήριό του κι έγινε... χαμός (pic)

Τηλεθέαση: Χτύπησε κόκκινο ο ΣΚΑΙ με καλεσμένο τον Αλέξη Τσίπρα

Δέκα δημοσιογράφοι... ανακρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον ALPHA