Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Μυκόνου, του Τ.Α. Σύρου και του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν σε τέσσερις επιπλέον συλλήψεις -άπαντες αλλοδαποί ηλικίας 27, 28, 30 και 33 ετών-, εξαρθρώνοντας επί της ουσίας τη σπείρα που «χτυπούσε» τις τελευταίες εβδομάδες στο νησί των ανέμων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και αντίσταση.

Μία από τις πιο... επικερδείς κλοπές ήταν αυτή από έναν Σαουδάραβα κροίσο, ο οποίος είδε το ρολόι του -αξίας περί τις 150.00 ευρώ- να εξαφανίζεται με... ταχυδακτυλουργικό τρόπο από το χέρι του. Τότε είχε προχωρήσει σε καταγγελία στο Α.Τ. Μυκόνου, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν λίγο αργότερα τον 32χρονο Γαλλοαλγερινό «ελαφροχέρη» και να αναζητούν τους συνεργούς του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος και τα άλλα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόταν το γεγονός πως αρκετοί τουρίστες τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από ξέφρενες νύχτες διασκέδασης στο νησί, δεν είχαν καλή αντίληψη και τις περισσότερες φορές ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μετά τη σύλληψη του, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αξιολόγηση στοιχείων, σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των «ταχυδακτυλουργών», αποδομήθηκε το εγκληματικό τους προφίλ και διαπιστώθηκε ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα διεθνικού χαρακτήρα με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους,
  • παρουσίαζαν διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση,
  • εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας Μυκόνου, κατά την επιστροφή τους από χώρους διασκέδασης,
  • εφάρμοζαν τη μέθοδο της απασχόλησης προφασιζόμενοι διάφορα προσχήματα,
  • φρόντιζαν για την άμεση διάθεση των κλοπιμαίων σε συνεργούς τους, ενώ
  • για τη διαφυγή τους στο εξωτερικό χρησιμοποιούσαν τους αερολιμένες. 

Πώς έγιναν οι νέες συλλήψεις

Τα ξημερώματα της Τρίτης, στη Χώρα Μυκόνου, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση αφού εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τους 30χρονο και 33χρονο τους ακινητοποίησαν αμέσως μετά από προσπάθεια τους να αφαιρέσουν ρολόι χειρός από πεζό αλλοδαπό.

Μετά τη σύλληψη των δυο δραστών πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα καταλύματα διαμονής τους και ακολούθησαν προανακριτικές ενέργειες κατά τις οποίες εντοπίστηκαν άλλοι δυο συνεργοί τους (ο 27χρονος με τον 28χρονο) στο αεροδρόμιο της Θήρας, όπου είχαν μεταβεί από τη Μύκονο, έχοντας σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου , ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.