Συναγερμός επικρατεί αυτή την ώρα στην Εύβοια με την πυρκαγιά να συνεχίζει να κατακαίει την περιοχή από εχθές το απόγευμα και τις φλόγες να έχουν, πλέον, περάσει το δρόμο και να πλησιάζουν απειλητικά σπίτια στο χωριό Γαβαλάς. Συγκεκριμένα, οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή, βοήθησαν την φωτιά να περάσει τον δρόμο και να φτάσει στο ρέμα λίγο πριν το χωριό.

Στη μάχη με τη φωτιά έχει ριχτεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων, που βρίσκονται επιτόπου τα σπίτια και τις περιουσίες των κατοίκων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως συνελήφθη ένας 64χρονος απο τους ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κύμης, ως υπαίτιος πρόκλησης αγροτοδασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Μανίκια Εύβοιας. 

Πρόκειται για την πρώτη εστία φωτιάς η οποία εκδηλώθηκε χθες, στις 14:15 το μεσημέρι . Ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Π.Σ. θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται στην περιοχή της Εύβοιας, προς διερεύνηση των αιτιών, για τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στον Άγιο Γεώργιο και στο Πυργί.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μέτωπο στην περιοχή Μανίκια, ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης και στη συνέχεια οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο νέα μέτωπα. Συγκεκριμένα, στις 23:43 ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Πυργί και πέντε λεπτά αργότερα -στις 23:48 πριν τα μεσάνυχτα- στην περιοχή Αγιος Γεώργιος, στον δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Οι φλόγες άρχισαν να καίνε δασική έκταση σε απόκρημνα σημεία και πολύ γρήγορα επεκτάθηκαν. Επί τόπου έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ στη μάχη ρίχτηκαν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από τον δήμο.

Στο μέτωπο της φωτιάς θα βρεθούν ο επιχειρησιακός υπαρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλης. Να σημειώσουμε τέλος ότι από χθες το βράδυ στο σύνολο σχεδόν της Αττικής υπάρχει έντονη οσμή καμένων δέντρων, που έχει «μεταφερθεί» από την Εύβοια.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή φωτογραφιών: evianews,tvstar.gr