Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo, έρχεται κύμα καύσωνα το οποίο θα κορυφωθεί την Τετάρτη.

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν στη χώρα μας από σήμερα και το έντονο κύμα ζέστης, σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και σε αστικά κέντρα, θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί καύσωνας

Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 39 βαθμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα και μέχρι τους 36 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα 8/7 θα ξεπεράσει τους 40 °C στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στη Θεσσαλία θα φτάσει κατά τόπους μέχρι τους 42.

Από 39-41 βαθμούς κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία την Τρίτη 9/7. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα φτάσει μέχρι τους 37°C.

Τέλος την Τετάρτη 10/7 η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 40-42 βαθμούς στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως τοπικά στην Κεντρική Ελλάδα να ξεπεράσει τους 43°C. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη θα φτάσει έως τους 37 βαθμούς.

Σημαντική υποχώρηση των θερμοκρασιών προβλέπεται από την Πέμπτη 11/07.