Κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Σαββόπουλος εκτίμησε ότι το ύφος του ΣΥΡΙΖΑ και ο διχαστικός και αλλαζονικός του λόγος ήταν αυτά που οδήγησαν «έναν κόσμο προοδευτικό αριστερό» να «ψηφίσει για πρώτη φορά ΝΔ».

«Ο λαός διάλεξε έναν νέο άνδρα, ευγενή, μετριοπαθή που δε λέει πράγματα πάνω από το κεφάλι του. Εγώ πιστεύω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ωριμάσει μέσα από αυτή την ήττα. Θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση σοβαρό και ώριμο» είπε ο γνωστός τραγουδοποιός.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ωριμάσει και να σταματήσει η σακατεμένη κληρονομιά του αλληλοφαγώματος και του εμφυλίου και το οποίο εκμεταλλεύτηκε και ο Αλέξης Τσίπρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο που περιμένω από τη νέα κυβέρνηση είναι δουλειές και περιμένω ευγένεια, πολιτισμό και διάλογο. Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα καταφέρει» προσέθεσε.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν οι πολίτες, επικαλέστηκε τα λόγια του Χρήστου Χωμενίδη είπε ότι «αυτη τη φορά η ψήφος ήταν πέρα από το αριστερά-δεξιά αλλά με την συνειδητοποίηση ότι το καράβι της Ελλάδας χρειάζεται έναν καπετάνιο που να μπορεί να μελετά τον χάρτη και όχι το φλιτζανάκι του καφέ».