Αυτός είναι ο απολογισμός του θανατηφόρου τροχαίου που συνέβη στα Μάλια τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μία παρέα Βρετανών επέστρεφε στο ξενοδοχείο μετά από βραδινή έξοδο όταν το τζιπ στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στο κράσπεδο και σε σταθμευμένο δίκυκλο και κατέληξε σε χωράφι. Μία 41χρονη και ένας 18χρονος έχασαν τη ζωή τους και μία 39χρονη τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν αλλά και από την αξιοποίηση υλικού καμερών ασφαλείας, οι 3 από τους 4 επιβάτες δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας και μόνο ο τέταρτος, ένας 18χρονος, που έβαλε ζώνη, βγήκε σώος από τα συντρίμμια. 

Η παρέα φαίρεται να διασκέδαζε στην περιοχή και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο, με την 41χρονη οδηγό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Οι κάμερες δείχνουν το όχημα να κινείται στο δρόμο έξω από το ξενοδοχείο "Ίκαρος" με τη γυναίκα οδηγό και τον 18χρονο να είναι όρθιος στο ανοιχτού τύπου όχημα και να χορεύει. 

Η 41 ετών οδηγός εντοπίστηκε να κρέμεται νεκρή από την πόρτα του οχήματος. 

Ο δεύτερος νεαρός, επίσης 18 ετών, που φέρεται να φορούσε τη ζώνη ασφαλείας ήταν αυτός που κατάφερε σοκαρισμένος να βγει στο δρόμο και να εντοπιστεί από οδηγό ταξί, που ειδοποίησε τις αρχές. 

Πηγή: cretalive.gr