Είχε προηγηθεί ένα πολύωρο θρίλερ, που ξεκίνησε με την απουσία των 6 αντιστρατήγων του Σώματος από την πρώτη μεγάλη σύσκεψη που έγινε στις 19:00 το απόγευμα στο μέγαρο της Κατεχάκη. Μάλιστα, το παρών στη συγκεκριμένη σύσκεψη είχαν δώσει όλοι οι υποστράτηγοι και πολλοί ταξίαρχοι της Αττικής, με αντικείμενο συζήτησης το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. και την ενίσχυση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής (βλ. Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Άμεση Δράση, διμοιρίες ΜΑΤ-ΥΜΕΤ).

Μετά τη σύσκεψη υπήρξε επικοινωνία των δύο ανδρών, με τον κ. Χρυσοχοΐδη να ζητά την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος αν και αρχικά φέρεται να αρνήθηκε τελικά φαίνεται να υποχώρησε. Άλλωστε ήταν μία εξέλιξη που φαινόταν από την προεκλογική περίοδο ακόμα, ότι θα έρθει και ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί.

Πληροφορίες υπάρχουν για τον πιθανό διάδοχο του αντιστράτηγου Ανδρικόπουλου και θέλουν διάδοχο του στην κορυφή της πυραμίδας της ΕΛ.ΑΣ. τον υπαρχηγό, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμάλη. Τέλος, αβέβαιο παραμένει το μέλλον και των άλλων αντιστρατήγων του Σώματος, αν και όλα δείχνουν ότι πάμε σε έκτακτες κρίσεις αξιωματικών.