Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ταφύλλης αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό ότι θέτει στη διάθεσή του την παραίτησή του για να διευκολύνει το έργο του και αναμένει στο γραφείο του τον νέο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος του έχει ανακοινωθεί προκειμένου να τον ενημερώσει για τα καθήκοντά του.

Επίσης ο κ Ταφύλλης αναφέρει ότι εάν ο νέος υπουργός κρίνει σε οποιαδήποτε περίπτωση ότι η εμπειρία του μπορεί να προσφέρει στο κοινό καλό, είναι πρόθυμος να διαθέσει αυτή την εμπειρία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ταφύλλης τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας μετά την τραγωδία στο Μάτι με αποστολή να διαμορφώσει και να επεξεργαστεί την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, την οποία και ολοκλήρωσε αλλά το σχέδιο νόμου το οποίο δόθηκε για διαβούλευση, δεν ψηφίστηκε στη Βουλή λόγω εκλογών.

Υπενθυμίζεται πως παραιτήθηκε και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Με μία δήλωση «καρφί» για τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. -με την οποία απαντά και στην προκάτοχο του, Όλγα Γεροβασίλη-, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση της ηγεσίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης χρεώνει «κομματισμό» και προαναγγέλλει άμεσα «αξιοκρατικές κρίσεις».