Τέσσερις φωτιές σημειώθηκαν σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή στη Λαμία, με τη μεγαλύτερη να βρίσκεται κοντά στη Δίβρη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται καλαμιές, ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία, ενώ επιστρατεύτηκαν και δύο αεροπλάνα (PZL) από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Ο στόχος είναι να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση με μεγάλα πουρνάρια και με τη βοήθεια του αέρα οι φλόγες πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μετά από εισήγηση των επικεφαλής των πυρoσβεστικών δυνάμεων εκκενώθηκε το χωριό Δίβρη και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Από τη φωτιά στο χωριό έχει καεί μία κατοικία και αποθήκες, ενώ ζημιές έχουν υπάρξει σε αυλές σπιτιών.

Στο σημείο βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους επικεφαλής της πυροσβεστικής.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αυτή τη στιγμή ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή.

Το tweet της πυροσβεστικής υπηρεσίας σχετικά με το πύρινο μέτωπο:

Ακόμα κλήθηκαν για να συνδράμουν και δυο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμια της Αγχιάλου.

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και δεύτερη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννης, στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, σε δασική έκταση κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο Λαμίας.

Με ανάρτηση της η πυροσβεστική αναφέρει ότι η φωτιά στη Μονή της Αγίας Άννης έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Επίσης πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί την περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, η οποία ευτυχώς δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι πυροσβέστες πρόλαβαν και την έσβησαν πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

 

 

 

Πηγή: lamiareport, lamianow