Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), Γιάννης Μαυρικόπουλος στην πρωινή εκπομπή του Open, παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος έφτασε τις τελευταίες ημέρες τους 42 βαθμούς Κελσίου, μέχρι σήμερα το πρωί δεν υπήρχε παρουσία γιατρού στην Ακρόπολη.

Ο κ. Μαυρικόπουλος ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί πολλά λιποθυμικά επεισόδια ενώ τονίζει ότι τα φυλάκια στον χώρο είναι σαν «φούρνοι», επειδή δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά μηχανήματα.

Τη Δευτέρα έγιναν τέσσερα λιποθυμικά επεισόδια στην Ακρόπολη, και ένας από τους τουρίστες χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ταξί, σύμφωνα με τον κ. Μαυρικόπουλο.

Από σήμερα, Τετάρτη, η ΠΕΥΦΑ ενημέρωσε ότι τοποθετήθηκε γιατρός στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. «Ήδη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τρεις εργαζομένους, εκ των οποίων η μία συνάδελφος υπέστη ηλίαση» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο αρχαιολογικός χώρος θα έχει μόνιμα οπλίτη - γιατρό κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας της, τόσο προς όφελος των εργαζομένων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών. Παράλληλα, ελπίζουμε μετά τις εντολές της νέας Υπουργού Πολιτισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες,  να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά , ώστε να είναι δυνατή η φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου χωρίς κίνδυνο της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων» καταλήγει.