Όπως έγινε γνωστό, η κατάληψη έληξε χθες το βράδυ με πρωτοβουλία των «αλληλέγγυων» που βρίσκονταν στο κτίριο μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς να υπάρξει παρέμβαση από την Αστυνομία.

Σε μία εκτενή ανάρτησή τους στο Facebook, οι καταληψίες εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το City Plaza.

«39 μήνες City Plaza: Ολοκλήρωση ενός κύκλου, αρχή ενός νέου.

Σήμερα, 10 Ιούλη 2019 τα κλειδιά του κατειλημμένου ξενοδοχείου City Plaza παραδόθηκαν στους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου στους οποίους ανήκει ο κινητός εξοπλισμός. Όλοι οι πρόσφυγες που κατοικούσαν στο City Plaza έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή καταλύματα στον αστικό ιστό.

Στις 22 Απρίλη 2016 η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες κατέλαβε το άδειο κτίριο του ξενοδοχείου City Plaza με έναν διπλό στόχο: αφενός να δημιουργήσει έναν χώρο ασφαλούς και αξιοπρεπούς στέγασης προσφύγων στο κέντρο της πόλης και αφετέρου ένα κέντρο αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, τα σύνορα και τον αποκλεισμό. Για την ελευθερία της μετακίνησης και το δικαίωμα στην παραμονή» εξηγούν.