Από την κακοκαιρία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 100

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του ψαρά συμμετέχουν από το πρωί ένα ελικόπτερο Αγκούστα Μπελ της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο, δύο περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ένα φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο.

Παράλληλα, πρόκειται να καταδυθεί για έρευνες και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Ενδεικτικό του πόσο άσχημες ήταν οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή στην οποία διεξάγονται οι έρευνες είναι το γεγονός ότι τρεις φορές επιχείρησαν να προσεγγίσουν ελικόπτερα παντός καιρού αλλά αυτό κατέστη αδύνατο.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος: 

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέων Μουδανιών, Νέας Μηχανιώνας και Σκάλας Κατερίνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό 62χρονου αγνοούμενου αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί με αλιευτικό σκάφος απογευματινές ώρες χθες για διενέργεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής και έκτοτε αγνοείται.

Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) αλιευτικά σκάφη και δύο (02) παραπλέοντα πλοία, ενώ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατή η απογείωση ελικοπτέρου.

Από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ερευνούν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Α/Κ σκάφος, ένα (01) Φ/Γ πλοίο καθώς και ένα (01) Δ/Ξ, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Παράλληλα, πρόκειται να καταδυθεί για έρευνες της εν λόγω θαλάσσιας περιοχής κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.