Εντυπωσιακά βίντεο από την Πηλέα Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο, τα οποία δείχνουν την εξέλιξη της θεομηνίας που έπληξε την Βόρεια Ελλάδα, ανέβασε στο λογαριασμό της ιστοσελίδας northmeteo.gr στο youtube.

Στο βίντεο  βλέπουμε τα επικίνδυνα φαινόμενα από διάφορα σημεία της Θεασσαλονίκης, πριν ξεκινήσουν και πως εξελίχθηκαν προοδευτικά στο χρόνο, κατά την διάρκεια της έξαρσης τους και τέλος τη στιγμή που σταμάτησαν.

Από την κακοκαιρία έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100

Βίντεο ντοκουμέντο από την ώρα της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική

Χρειάστηκαν μόλις δέκα λεπτά για να προκληθούν τεράστιες καταστροφές.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν 5.000 κεραυνούς μέσα σε 20 λεπτά ενώ οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 11 μποφόρ την ώρα, φθάνοντας τα 100 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος του νερού που έπεσε δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, με τις ζημιές να αποδίδονται στον έντονο αέρα που παρέσυρε τα πάντα.

Σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του χρήστης του Facebook θα δείτε την ένταση των ανέμων και τους οδηγούς που σχεδόν ακινητοποιούνται από τον φόβο να χάσουν τον έλεγχο μέσα στην κακοκαιρία.

Το επόμενο βίντεο έρχεται από το Λάκκωμα Χαλκιδικής και μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1. Σε αυτό βλέπουμε την ταχύτητα των ανέμων, την ώρα που ξεκινάει το φαινόμενο.