Περίπου 120.000 δέντρα που κάηκαν στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 έχουν εγκαταλειφθεί σε οικόπεδο κοντά στον κατεστραμμένο οικισμό.

Υπολογίζεται πως στο έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων οικόπεδο έχουν συσσωρευτεί περίπου 180.000 κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Σε πολλά σημεία τα στοιβαγμένα κλαδιά και κούτσουρα ξεπερνούν σε ύψος τα τρία μέτρα. Μαζί με τα ξερά χόρτα που είναι μαζεμένα σε πολλούς δρόμους, ουσιαστικά μεγάλο μέρος της περιοχής είναι καλυμμένο με εύφλεκτα υλικά.

Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για πυριτιδαποθήκη και ωρολογιακή βόμβα που βρίσκεται στην γειτονιά τους και τους προκαλεί φόβο κάθε φορά που πνέει ισχυρός άνεμος.

«Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Αυτό και μόνο αρκεί. Μία σπίθα και τελειώσαμε. Περιμένουμε τη φωτιά. Εδώ αποδεικνύεται η ανυπαρξία του κράτους και της τοπικής κοινωνίας. Έχουμε μιλήσει για τα προβλήματα. Καθημερινά ζούμε με το φόβο και για εμάς ο φόβος είναι κάτι παραπάνω από απλό φόβο επειδή ζήσαμε τον Αρμαγεδδώνα τον περυσινό. Καταλαβαίνεται να έχουμε αυτή την πυριτιδαποθήκη δίπλα μας πως αισθανόμαστε καθημερινά», δηλώνει κάτοικος στον ΣΚΑΙ.

«Το θεωρούμε ωρολογιακή βόμβα. Είμαστε κακοποιημένοι από αυτά που έχουν συμβεί. Εμένα έχει καεί το σπίτι μου. Έχουμε ζήσει φριχτές στιγμές. Κάθε φορά που φυσάει έχουμε τρομερό άγχος με αυτό το οικόπεδο και τους σωρούς από κλαδιά που υπάρχουν στοιβαγμένα σε όλους τους δρόμους», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς δηλώνει: «Το υπουργείο Υποδομών έχει υπογράψει μια εξάμηνη σύμβαση για την απομάκρυνση καμένης οργανικής ύλης. Αυτή η σύμβαση θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στην προθεσμία.