Προβλήματα με το ρεύμα εντοπίστηκαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, του Πειραιά, της Νίκαιας και των Δυτικών προαστίων.

Η Πυροσβεστική έλαβε τουλάχιστον 50 κλήσεις για απεγκλωβισμούς στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία η διακοπή σημειώθηκε στις 11.35 το πρωί, ενώ η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι.

Η αποκατάσταση της βλάβης ολοκληρώθηκε στις 12:00, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη διακοπή ρεύματος ο ΑΔΜΗΕ «σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11:35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας ΓΜ 150 kV με σημείο εκκίνησης τον Υποσταθμό Ρουφ, λόγω εσφαλμένου χειρισμού.

Δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον Υ/Σ Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Αθήνα».

Σε στιγμιαία υπερφόρτωση εκτίμησε ότι οφείλεται το περιστατικό ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Αντέχει το σύστημα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντέχει και η ΔΕΗ, έχει προβλήματα ρευστότητας, αλλά είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας» επέμεινε. O κ. Αδαμίδης ζήτησε την πρόσληψη τεχνικού προσωπικού.