Οι αστυνομικοί επιχείρησαν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, να ελέγξουν τον άστεγο, εκείνος αντιστάθηκε και προκλήθηκε μεγάλη ένταση. Ο άστεγος τελικά συνελήφθη για αντίσταση, εξύβριση και επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο άστεγος κατέληξε με μώλωπες από χτυπήματα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών μεταφέρθηκε και ένας αστυνομικός, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε από τον άστεγο.

Σε βάρος του άστεγου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να μπορέσει απρόσκοπτα να συνεχιστεί η νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε και βίντεο στο οποίο κάτοικοι καταγγέλουν ότι απεικονίζεται η επίθεση των ΜΑΤ προς τον άστεγο που χρήζει, όπως ισχυρίζονται, ιατρικής βοήθειας: 

Επίσης στη σελίδα στο Facebook «Αδέσποτος Αθηνών» αναρτήθηκε η εξής καταγγελία για το περιστατικό: 

«Τα Ματ τον έπιασαν, τον χτύπησαν και τον έσυραν σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων επί της Χαριλάου Τρικούπη όπου και τον πέταξαν στο δρόμο με τον άνθρωπο να ουρλιάζει και να έχει σπασμούς που θύμιζαν επιληπτικη κρίση.

Οι κάτοικοι που ήταν εκεί άρχισαν να φωνάζουν στα Ματ να καλέσουν ασθενοφόρο και εκείνοι είπαν πως θα το κάνουν, αφού πρώτα ένας από αυτούς επιτέθηκε σε κάτοικο που του είπε να σταματήσει να χτυπάει τον άνθρωπο που ήταν πεσμένος στον δρόμο με σκισμένα από το σουρσιμο ρούχα και σπασμούς. Τελικά μετά από λίγο έφεραν ένα περιπολικό και τον πέταξαν κυριολεκτικά μέσα.

Οι τρεις δικηγόροι που ήταν ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ζήτησαν τα στοιχεία των περίπου 7 ματατζηδων που εσουρναν και χτυπούσαν κάποιον ψυχικά ασθενή για το αδίκημα της εξύβρισης της αρχής. Τα μέλη της διμοιρίας με τσαμπουκά αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους και παρέπεμψαν τους δικηγόρους στο Α.Τ Εξαρχείων στο οποίο υποτίθεται πως μετέφεραν τον συλληφθέντα.

Το Α.Τ Εξαρχείων αφού στην αρχή δήλωνε πως δε γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό, με πίεση των κατοίκων και των δικηγόρων είπε πως τον μετέφεραν στον έκτο όροφο της Γ.Α.Δ.Α και ότι δε μπορεί να δώσει τα στοιχεία της διμοιρίας ούτε να επικοινωνήσει με τη Γ.Α.Δ.Α για να μάθει αν ο άνθρωπος που μεταφέρθηκε με σπασμούς μέσα σε ένα περιπολικό είναι καλά και παρέπεμψε τους κατοίκους στη διμοιρία.

Η διμοιρία της Βαλτετσίου αρνήθηκε να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση και συνεχώς έλεγε πως τώρα θα δούμε τι σημαίνει αστυνομία. Με τηλεφώνημα ενός από τους δικηγόρους στη Γ.Α.Δ.Α μάθαμε ότι μισή ώρα μετά το περιστατικό, ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ακόμα στη Γ.Α.Δ.Α γιατί λιποθύμησε μέσα στο περιπολικό!».

Το πρωί της Τετάρτης ο διαχειριστής ανέφερε πως κατέβασε το βίντεο: