Με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου, παραπέμφθηκαν και θα δικαστούν την Παρασκευή στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο 58χρονος συνταξιούχος και ο 81χρονος φίλος του, που συνελήφθησαν για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος της 15χρονης κόρης του πρώτου, η οποία έχει σοβαρή νοητική υστέρηση.

Παράλληλα πίσω από την υπόθεση κρύβεται μια τραγική οικογενειακή ιστορία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς φέρονται ν' αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον πατέρα να είναι τυφλός σε ποσοστό άνω του 80% και αντιμετωπίζει και προβλήματα ακοής, ενώ και η μητέρα εργάζεται σε υπηρεσία του Δημοσίου ως άτομο με ειδικές ανάγκες. Επίσης η ανήλικη έχει ποσοστό νοητικής υστέρησης άνω του 67%.

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος μαζί μ' έναν 81χρονο φίλο και το 15χρονο κορίτσι είχαν πάει σε κεντρικό καφέ του Βόλου, όταν θαμώνας του καταστήματος αντιλήφθηκε ότι θώπευαν το ανήλικο κορίτσι σε απαγορευμένα σημεία του σώματος του και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι τρεις τους είχαν πάει για καφέ με το αυτοκίνητο του 81χρονου, καθώς ο 58χρονος λόγω των προβλημάτων υγείας του δεν έχει δίπλωμα και δεν είναι σε θέση να οδηγεί και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, την ώρα που πήγαιναν να μπουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν από το καφέ.

Οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν χθες στο Δικαστήριο, ο μεν 58χρονος πατέρας με τη δικηγόρο του, ο δε 81χρονος παρουσία συγγενών του και ανέβηκε τη σκάλα για να παρουσιαστεί στην αίθουσα του Δικαστηρίου υποβασταζόμενος. Ο 58χρονος μάλιστα λόγω των προβλημάτων ακοής που αντιμετωπίζει ζήτησε να πλησιάσει στην έδρα για να ακούει τι έλεγαν οι δικαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο και αναμένεται η έκθεση, ενώ αναφέρουν ότι ο 58χρονος κάνει παρέα εδώ και τρία χρόνια με τον ηλικιωμένο, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια πήγαινε και στο σπίτι του και θα εξεταστεί αν έχει γίνει ασέλγεια σε βάρος του κοριτσιού και στο παρελθόν.

Τελικά, οι δύο κατηγορούμενοι, ζήτησαν μέσω της συνηγόρου τους αναβολή για να προετοιμάσουν την απολογία τους και τελικά θα δικαστούν την Παρασκευή, ενώ μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, η κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με ποινής φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Πηγή: magnesianews.gr