«Κάνω ένα βήμα, ανεβαίνω στο πεζοδρόμιο και ήρθε ο Φύσσας σε μένα και αρχίζει να με χτυπάει γροθιές. Μπροστά. Έχω σηκώσει τα χέρια και είμαι λίγο σκυμμένος εκείνη την ώρα είπα να το χρησιμοποιήσω και του ρίχνω στα πόδια για να κάνει πίσω και 2 και 3, όσες ήταν για να κάνει πίσω. Την πρώτη που του ρίχνω στα πόδια έσκυψε και μάλλον... και η δεύτερη μάλλον τον πέτυχε στην καρδιά...», είπε ο Ρουπακιάς ενώπιον του δικαστηρίου.

«Φτάνουμε έξω από το Κοράλλι. Σημειωτέον ότι εγώ δεν ήξερα καθόλου την περιοχή και μετά που φτάνουμε απ' έξω, είναι μικρός ο δρόμος, βλέπω τον Φύσσα. Δεν τον ήξερα ως τότε, και βλέπω τον Φύσσα με 20 άτομα... Εξήγησα ότι είχε τελειώσει και ο αγώνας. Τώρα αν ήταν παρέα του Φύσσα τα 20 άτομα... Σίγουρα πάνω από 15. Ακούστε με. Δεν ήταν παραταγμένοι, ήταν σταματημένοι έξω από την καφετέρια. Περιμένανε, ξέρω εγω. Μπροστά ο Φύσσας, ήταν καμιά 20αριά άτομα. Όλα γίνανε σε δευτερόλεπτα μέσα. Εγώ με το που φτάνω...», είπε ο Ρουπακιάς.

 • Πρόεδρος: Εκτός από αυτήν την εικόνα των 20 ατόμων που λέτε ότι είδατε και τον Φύσσα τον ξέρατε εσείς;
 • Ρουπακιάς: Όχι, σας το είπα.
 • Πρόεδρος: Άρα είδατε 20 ανθρώπους. Σας έκανε κάτι εντύπωση σε αυτά τα άτομα; Γιατί τον θυμόσαστε;
 • Ρουπακιάς: Τον Φύσσα δεν τον ήξερα, ούτε το όνομά του. Μετέπειτα, όταν έγινε αυτό στην Τσαλδάρη κατάλαβα ότι ήταν αυτός που μου είπε την επίμαχη λέξη...

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα αντέδρασε σε αυτό το σημείο φωνάζοντας «είσαι ψεύτης».

Ο Ρουπακιάς ανέφερε ότι μόλις τον αντίκρισε ο Παύλος Φύσσας του είπε «τι κοιτάς βρε μ@@@ι γ@@ω το σπίτι σου» επειδή «μάλλον κατάλαβε πως ήμουν με τα μηχανάκια». 

Ισχυρίστηκε πως ο Παύλος Φύσσας με ακόμα δύο-τρία άτομα ήρθε στο σημείο όπου πήγε να παρκάρει και ο ίδιος άνοιξε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και πήρε το μαχαίρι που είχε.

 • Πρόεδρος: Αν δεν είχατε το μαχαίρι θα ανοίγατε την πόρτα;
 • Ρουπακιάς: Ναι, θα άνοιγα.
 • Πρόεδρο: Λέτε «αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός». Και γιατί δεν το κάνατε χωρίς το μαχαίρι;
 • Ρουπακιάς: Το πεζοδρόμιο είναι γύρω στα 4 μέτρα όταν ο άλλος έρχεται «τι είναι ρε, τι είναι ρε», δυο βήματα κάνει και σε φτάνει, τι να προλάβεις να κάνεις;

«Κάνω ένα βήμα, ανεβαίνω στο πεζοδρόμιο και ήρθε ο Φύσσας σε μένα και αρχίζει να με χτυπάει γροθιές. Μπροστά. Έχω σηκώσει τα χέρια και είμαι λίγο σκυμμένος εκείνη την ώρα είπα να το χρησιμοποιήσω και του ρίχνω στα πόδια για να κάνει πίσω και 2 και 3, όσες ήταν για να κάνει πίσω. Την πρώτη που του ρίχνω στα πόδια έσκυψε και μάλλον... και η δεύτερη μάλλον τον πέτυχε στην καρδιά...», είπε.

Για το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, ο Ρουπακιάς είπε πως βρισκόταν στα γραφεία όταν ο Πατέλης του είπε να πάει να πάρει κάτι τρικάκια από το Περιστέρι.

 • Πρόεδρος: Σε κάθε ομιλία για κάθε Πέμπτη υπήρχαν τρικάκια;
 • Ρουπακιάς: Επειδή θα ερχόταν ο Μιχαλολιάκος. Μου είπε θα έρθει ο αρχηγός και...
 • Πρόεδρος: Άρα γύρω στις 8 παρά σας ενημερώνει ο Πατέλης και σας λέει τι;
 • Ρουπακιάς: Μπορείς να πεταχτείς μέχρι το Περιστέρι με το αυτοκίνητό σου να πάρεις τρικάκια, γιατί τα χω παραγγείλει σε ένα τυπογραφείο; Μου έδωσε μια διεύθυνση...
 • Πρόεδρος: Αυτό είναι πολύ βασικό να μας πείτε, πού πήγατε, πού σας έστειλε, γιατί όλα τα μαγαζιά, τα τυπογραφεία έχουν κάποιο αρχείο και θα μπορούσαμε να αποτανθούμε, τι έγινε με τα τρικάκια, με την παραγγελία. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι παρήγγειλε τρικάκια.
 • Ρουπακιάς: Tο καταλαβαίνω. Θέλω να σας πω μόνο ότι έγινε πριν το χρονικό με τον Φύσσα και ήταν μια καθημερινή ημέρα για μας και δε μπορώ να θυμηθώ τώρα... δε μπορώ.

Στη συνέχεια είπε πως γύρισε στην τοπική Νίκαιας αλλά την βρήκε κλειστή και γύρισε σπίτι του, τηλεφώνησε στον Πατέλη και τον έστειλε σε μία διεύθυνση στην οδό Καισαρείας και όχι στην τοπική Νίκαιας. Σε ερώτηση της προέδρου γιατί δεν συναντήθηκαν στα γραφεία απάντησε πως ήταν κλειστά και το βράδυ απέφευγαν να πηγαίνουν διότι «είχαμε προβλήματα».

 • Ρουπακιάς: Πήρα τον Πατέλη τηλέφωνο και του είπα αυτά τα πράγματα και μου λέει “θα πας 12 παρά να συναντήσεις τον Καζαντζόγλου”. Με παίρνει κατά τις 11:25 και μισή, ο Δήμου και μου λέει “έλα ρε Γιώργο, μου στείλανε ένα μήνυμα: όλοι στην τοπική σε 10 λεπτά”, μου το διάβασε. Εγώ το πήρα στραβά...
 • Πρόεδρος: Εσείς είχατε λάβει τέτοιο μήνυμα;
 • Ρουπακιάς: Όχι... μου λέει «εσύ το 'χεις λάβει;» τού 'πα όχι.
 • Πρόεδρος: Με ποιον μιλήσατε; Ο πρώτος;
 • Ρουπακιάς: Ο Πατέλης. Δε θυμάμαι. Ή ο Καζαντζόγλου, δε θυμάμαι.
 • Πρόεδρος: Απάντησε;
 • Ρουπακιάς: Όχι. Παίρνω τον άλλο και δεν. Παίρνω τον Δήμου και του λέω δεν ξέρω τι έχει γίνει, πήγαινε και έρχομαι και γω. Εμένα το μυαλό μου πήγε στο κακό.

Έπειτα πήγε στην τοπική οργάνωση Νίκαιας και «είδα οκτώ-δέκα μηχανάκια» ενώ ισχυρίστηκε πως δεν είδε το πρόσωπο κανενός αφού φορούσαν κράνη, παρόλο που στην προανάκριση είχε πει συγκεκριμένα ονόματα (σ.σ. Κομιανός, Δήμου, Πατέλης).

 • Πρόεδρος: Όταν είχατε πει ότι «αναγνώρισα τους: Πατέλη...»;
 • Ρουπακιάς: Ήταν στον κ. Γεωργουλέα, να σας πω. Όταν με πιάσανε, στη ΓΑΔΑ, στην προανακριτική, μου ζητάγανε επιμόνως και παράτυπα να τους πω ηθικούς αυτουργούς...
 • Πρόεδρος: Τίνος πράγματος ηθικούς αυτουργούς;
 • Ρουπακιάς: Αυτό με τον Φύσσα. Και τους λέω, «είμαι ζαλισμένος», «πηγαίνετε στον κύριο Γεωργουλέα», «τι είναι ηθικοί αυτουργοί;» μου λένε «αυτοί που σε έβαλαν να το κάνεις». «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα». Θεώρησα δεδομένα όταν πήγα στην κα Χανιώτη να πω αυτά ακριβώς που είπα στην προανάκριση και έφτιαξα μια ιστορία με το μυαλό μου να τους πω για ηθικούς αυτουργούς.

Ο Ρουπακιάς ισχυρίστηκε πως είχε πει ονόματα «πάνω στη συναισθηματική ταραχή» ενώ αποφάσισε να πάει με τους υπόλοιπους στο Κερατσίνι, αφότου του το είπε κάποιος με κράνος που δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει ούτε από... τη φωνή του, «εγώ, το μόνο που ήξερα, ότι την πέσανε σε ένα δικό μας στο Κερατσίνι». 

Κατά την έναρξη της απολογίας του ο Γιώργος Ρουπακιάς ανέφερε «μέσα καλοκαιριού του 2012 πήγα στην Τοπική της Νίκαιας πρώτη φορά, ήταν πάρα πολύ κοντά στο σπίτι μου, μαζί με τη σύζυγό μου. Ο πρώτος που γνώρισα ήταν ο κ. Πατέλης, δεν τον γνώριζα πριν. Δεν υπέγραψα φόρμα υποστηρικτή επειδή δεν είχα 20 ευρώ, στην αρχή πήγαινα αραιά, μετά πιο τακτικά. Βοήθαγα σε διανομές, πηγαινοέρφερνα και πράγματα από τα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων».

Παράλληλα είπε πως εκτελούσε χρέη ταμία λέγοντας πως αντικαθιστούσε τον Τσακανίκα.

Ο Ρουπακιάς ισχυρίστηκε πως ήταν βοηθός του Τσακανίκα, αφού του το ζήτησαν «γιατί έμενε Γλυφάδα. (...) Καθόμουν εγώ στο πόδι, οι αρμοδιότητες τώρα για αυτή τη θέση, δε μπορώ να το χαρακτηρίσω».

Ο Ρουπακιάς δήλωσε επίσης πως έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, στον Μελιγαλά, στην κατασκήνωση στη Νέδα και για τα Ίμια.

Αναφερόμενος στην κατασκήνωση στη Νέδα ο Ρουπακιάς είπε πως μόλις έφτασε «βλέπω τέσσερα όπλα. Να εκφραστώ όπως το 'πα; Του λέω του Πατέλη, “ρε m@@@@α τι είναι αυτά;” μου λέει “τα έφερε ένας συναγωνιστής”». Παράλληλα ισχυρίστηκε πως είχαν πλαστικές σφαίρες και έδωσαν ένα όρκο, τον οποίο ο ίδιος αναφέρει πως δεν γνώριζε αλλά τον... έδωσε και στο τέλος ο όρκος έκλεισε «με χαιρετισμό αρχαιοελληνικό, αυτό που λένε κάποιοι χιτλερικό και τέτοια. Ο σκοπός είναι... να σας πω κάτι. Κανονικά έπρεπε να μη γίνεται ο χαιρετισμός».

Με πληροφορίες από GoldenDawnWatch