Ο κ. Καρύδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο σεισμός στην Αττική δεν είχε μεγάλες ζημιές, ενώ μίλησε για το τεράστιο πρόβλημα των παλιών κτηρίων και τους κινδύνους που αυτά εγκυμονούν, αλλά και για το τι πρέπει να κάνουν όσοι φιλοξενούν κόσμο όπως ξενοδόχοι κτλ. σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Αναλυτικά τι είπε ο κ. Καρύδης:

«Δεν είχαμε σοβαρές ζημιές γιατί πρώτον η επικεντρική περιοχή, δεν είναι πυκνοκατοικημένη. Από ότι είδα επειδή έκανα αυτοψία αμέσως μετά τον σεισμό, τα κτήρια είναι κάπως καινούρια. Επειδή  έχουν ανανεωθεί από τον προηγούμενο σεισμό, δηλαδή όσα κτήρια ήταν τρωτά έπεσαν ή επισκευάστηκαν ή κατασκευάστηκαν καινούρια. Δεύτερον ο σεισμός ήταν αρκετά μέτριος και τρίτον ήταν σε κάποιο μεγαλύτερο ας πούμε βάθος από το συνηθισμένο στα 13 χλμ., δηλαδή αν ήταν πιο ψηλά στα 5 χλμ. ή λιγότερο μπορεί να είχαμε προβλήματα».

«Πολλά προβλήματα είχαμε από πτώσεις σοβάδων, από δευτερεύοντα στοιχεία στο κέντρο της Αθήνας και σ’ όλα αυτά τα παλιά κτήρια, τα οποία είναι μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να αντιμετωπιστεί οπωσδήποτε, έχει φτάσει πια ο κόμπος στο χτένι είτε τα κατεδαφίζουμε και τοα κάνουμε ελεύθερο χώρο ή πρέπει να επισκευαστούν σωστά και να μπουν σε μία λειτουργία. Θυμάστε στις αρχές του χρόνου με τις βροχοπτώσεις ότι κατέρρευσαν δύο παλιά κτήρια. Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι, όποιος περνάει από εκεί και μαγαζάτορες που μετατρέπουν τα παλιά κτήρια σε μπαρ ή σε εστιατόριο κτλ., πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα να σας θυμίσω ένα πράγμα  στον σεισμό της Κω το 2017 είχαμε δύο νεκρούς και τραυματίες από κάποιο μπαρ που έπεσε η οροφή ή στη Χαλκιδική αν το υπόστεγο αυτό είχε κάποια αντισεισμικότητα προφανώς δεν θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος, γιατί οι σωστές κατασκευές κρατάνε και σου δίνουν το χρόνο να αντιδράσεις».

«Επίσης ήθελα να επισημάνω το εξής, το 112 είναι πολύ ωραίο. Όμως θεωρώ και αυτό είναι σύμφωνα με τις εντολές των Ηνωμένων Εθνών για την μείωση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών. Οφείλουν αυτοί οι οποίοι φιλοξενούν κόσμο όπως είναι ξενοδόχοι, εστιάτορες, αυτοί που έχουν μπαρ κτλ. να κάνουν δύο πράγματα. Πρώτον έναν ισχυρό χώρο καταφυγίου για σεισμό ή οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή, ο οποίος να είναι τεκμηριωμένος, πιστοποιημένος και δεύτερον να δίνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης οδηγίες στους ξένους και στους έλληνες πως θα αντιδράσουν».