Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης είπε ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής είναι πλέον σε ύφεση και κοντεύει να σβήσει , ενώ επίσης τόνισε ότι πρόκειται για εμπρησμό. Τέλος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

«Μετά από σχεδόν 3,5 ώρες προσπαθειών των πυροσβεστών, αυτή τη στιγμή η φωτιά κοντεύει να σβήσει, είναι κάποια ελάχιστα σημεία ακόμα που καίγονται απομακρυσμένα από τον οικιστικό ιστό»

«Υπάρχουν όμως δύο ευρήματα τα οποία είναι τραγικά. Το πρώτο είναι ότι η σύμφωνη γνώμη όλων των αξιωματικών της πυροσβεστικής και ειδικά του αρχιπυράρχου είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι , την ώρα που έπνεαν άνεμοι επτά μποφόρ, από ένα ανοικτό οικόπεδο με ελιές στην περιοχή της Μερέντας . Είναι αδύνατον από εκεί να έχει ξεκινήσει φωτιά από οποιαδήποτε άλλη αιτία εκτός από εμπρησμό. Το πρώτο λοιπόν που είναι τραγικό είναι ότι έχουμε να κάνουμε μ’ έναν άνθρωπο, ο οποίος μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει συνειδητά με την ενέργεια του να βάζει φωτιά τη ζωή τόσο την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής του οικισμού της Μερέντας και στο γήπεδο του Μαρκοπούλου αλλά και όλων των υπολοίπων».