Η 63χρονη, σύμφωνα με το taxydromos.gr, δεν είχε δηλώσει τον θάνατο της θείας της στο Ληξιαρχείο και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 63χρονη, που το 2013 ζούσε στη Λάρισα, φέρεται όταν πέθανε η θεία της να αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί. Η θεία της ήταν συνταξιούχος και η ίδια φαίνεται ότι την εξυπηρετούσε για να εισπράττει κάθε μήνα τη σύνταξή της. Οταν η ηλικιωμένη πέθανε, η 63χρονη συνέχιζε να παίρνει τα χρήματα της σύνταξής της. Όπως προέκυψε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν είχε δηλώσει τον θάνατό της στο Ληξιαρχείο και ως εκ τούτου δεν είχε ενημερωθεί ο ασφαλιστικός φορέας για τη διακοπή της σύνταξης. Τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στη σύνταξη έμπαιναν κανονικά στον τραπεζικό λογαριασμό και η ίδια φαίνεται ότι τα εισέπραττε κάθε μήνα. Το συνολικό ποσό που φέρεται να εισέπραξε από το 2013 έως και το 2016 ανέρχεται στις 13.500 ευρώ.  

Στην απολογία της η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δεν είχε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της νεκρής θείας της και ότι δεν ήταν εκείνη που είχε πάρει τα χρήματα. Μάλιστα ανέφερε ότι είχε φροντίσει να δηλώσει τον θάνατο της γυναίκας στο Ληξιαρχείο, πλην όμως, για άγνωστο στην ίδια λόγο, δεν καταχωρήθηκε επισήμως. 

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα λεγόμενα της κατηγορούμενης. Της αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αλλά την έκρινε ένοχη για την απάτη. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Πηγή: Taxydromos.gr