Ο Άγγελος Κοντοθάνος, στενός φίλος της οικογένειας Φιλιππόπουλου, έχει σκοπό τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Η επιλογή του μέρους δεν είναι τυχαία, αφού εκεί η οικογένεια έκανε τις διακοπές της πριν τα δίδυμα αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοθάνο, σκοπός είναι να δοθεί χαρά στους γονείς ενώ στο πάρκο θα υπάρχει «μια ξύλινη πινακίδα που θα διηγείται την ιστορία της Σοφίας και της Βασιλικής, την τόσο σύντομη, μόλις εννέα χρόνων και γιατί φτιάχτηκε σε αυτό το χώρο».

«Με τον Γιάννη Φιλιππόπουλο, τον μπαμπά των κοριτσιών και γιο των θανόντων είμαστε φίλοι πάνω από 25 χρόνια και πηγαίναμε στο Μαυρολιθάρι. Μετά ο Γιάννης είχε λατρέψει αυτό τον τόπο, πήγαινε εκεί με τους συγχωρεμένους τους γονείς του και μετά που έκανε δική του οικογένεια πήγαινε με τα κοριτσάκια. Τον ξέρει το χωριό και τους ξέρει. Επειδή θέλω να του δώσω λίγες στιγμές χαράς μέσα σε αυτό τον πόνο που βίωσε και βιώνει, μίλησα με το σύλλογο του χωριού και είπαμε να κάνουμε κάτι γι αυτούς. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα πάρκο ψυχαγωγίας αφιερωμένο στη Σοφία και τη Βασιλική, να μην αφήσουμε να ξεχαστεί η ιστορία τους, να δώσουμε χαμόγελα σε άλλους ανθρώπους αφού δεν χαμογελάνε τα δικά μας παιδιά», είπε ο κ. Κοντοθάνος στο OPEN.

«Τα παιδιά κάηκαν στην αγκαλιά των παππούδων, των πιο γενναίων παππούδων που υπήρξαν ποτέ. Στο σπίτι του Γιάννη και της Γεωργίας (γονείς διδύμων) τα πράγματα είναι όπως τα περιμένατε. Όπως το καταντήσανε», ανέφερε.