Μία από τους ελεγκτές που δέχτηκαν επίθεση από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην Κασσάνδρα περιγράφει τις στιγμές που έζησαν και τονίζει ότι φοβήθηκαν για τη ζωή τους.

Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ είχαν δεχτεί ανώνυμη καταγγελία η οποία είχε γίνει στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής περί ανασφάλιστων εργαζομένων σε μεγάλη επιχείρηση επαγγελματικών πλυντηρίων – στεγνωτηρίων η οποία συνεργάζεται με δεκάδες ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής πλένοντας τα σεντόνια και τις πετσέτες τους.

«Ειδοποιηθήκαμε από το αστυνομικό τμήμα για την καταγγελία και μάλιστα επειδή η επιχείρηση ήταν πραγματικά στη… μέση του πουθενά, ούτε με GPS δεν ήταν δυνατό να βρεθεί, αυτός που έκανε την καταγγελία είχε αφήσει λεπτομέρειες που βρίσκεται ο χώρος ο οποίος εάν δεν ήξερες, ήταν αδύνατον να τον βρεις» λέει στο GR TIMES η ελεγκτής του ΕΦΚΑ.

Όταν έφτασαν στην επιχείρηση αντίκρυσαν έναν τεράστιο χώρο με πλυντήρια και στεγνωτήρια και περίπου 20 άτομα εργαζόμενους, όλοι τους αλλοδαποί, κυρίως Πακιστανοί, Βούλγαροι και Αλβανοί. «Ήταν δύσκολο να κάνουμε τη δουλειά μας γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν μιλούσαν αγγλικά, δεν καταλάβαιναν τι τους λέγαμε, δεν μπορούσαν να γράψουν το όνομά τους σε λατινικό αλφάβητο. Ήταν χάος» λέει η ελεγκτής.

Ο έλεγχος κράτησε περίπου 40 λεπτά και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού τελικά ο νταής επιχειρηματίας τους πέταξε στην κυριολεξία από το γραφείο του ρίχνοντας τους από ένα πλατύσκαλο με σχετικό ύψος. «Είχε σκίσει το πουκάμισο του ενός συναδέλφου, έσπασε τα γυαλιά του άλλου ενώ εγώ βρέθηκα με μώλωπες στο ένα μου μάτι. Ευτυχώς πέσαμε πάνω σε σεντόνια αλλιώς δεν ξέρω τι θα είχε γίνει» είπε η ελεγκτής.

Αμέσως μετά ο επιχειρηματίας άρχισε να φωνάζει «φέρτε την καραμπίνα, φέρτε την καραμπίνα».» Εψαχνε να βρει την καραμπίνα και φοβήθηκα ότι θα μας πυροβολήσει. Όπως καταλαβαίνετε, φοβηθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά. Οι ελεγκτές βγήκαν από το κτίριο και πήγαν προς το αυτοκίνητό τους βλέποντάς έκπληκτοι έναν υπάλληλο της επιχείρησης να προσπαθεί να ξεφουσκώσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου τους. Κατάφεραν τελικά να φύγουν και στην συνέχεια πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το βίαιο περιστατικό αλλά και στο κέντρο υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες.

«Έχουν σημειωθεί άλλα τέσσερα περιστατικά αλλά το δικό μας ήταν πρωτόγνωρο. Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι και απλά κάνουμε τη δουλειά μας, η οποία είναι να ελέγχουμε τις επιχειρήσεις» είπε η ελεγκτής.

Πηγή: grtimes.gr