Συγκεκριμένα, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης ανέλαβαν από κοινού να διερευνήσουν αφενός τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis και, αφετέρου,  τις σε βάρος του καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Επίσης, θα διερευνήσουν τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Παράλληλα, οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση προκειμένου να διεκπεραιώσουν την υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν καθώς όπως σημείωναν πηγές του Αρείου Πάγου «δεν μπορεί να «σέρνονται» επί μακρόν τέτοιες καταγγελίες που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης».

Η τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε χρεώσει ως ξεχωριστές δικογραφίες στον Δημήτρη Δασούλα και στην Βασιλική Θεοδώρου. Όμως, ο κ. Δασούλας, επειδή εκτελεί χρέη εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι να οριστεί ο διάδοχος της Ξένης Δημητρίου και η δεύτερη με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 αναλαμβάνει την επιθεώρηση (έργο αποκλειστικής απασχόλησης), ανέθεσε την υπόθεση στους κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Ο Ιωάννης Αγγελής, που με δύο αναφορές του προκάλεσε τις παραπάνω έρευνες, είχε ζητήσει την εξαίρεση από την υπόθεση τόσο του Δημήτρη Δασούλα όσο και της Ξένης Δημητρίου (όσο ήταν εν ενεργεία), αίτημα για το οποίο αναμένεται η σχετική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.