Αυτός, καθώς παρά τις έρευνες και τις καταθέσεις, δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να ταυτοποιήσουν τον εκτελεστή, ούτε όμως και τον φίλο - μυστήριο με τον οποίο έπινε καφέ το θύμα, λίγα λεπτά πριν την άγρια δολοφονία. Το γεγονός αυτό εντείνει ακόμη περισσότερο τις υποψίες για το πρόσωπο αυτό. Πάντως, η Τουρκάλα σύζυγος (σ.σ. ήρθε πριν από περίπου ένα χρόνο στην Ελλάδα) του 25χρονου δεν τον έχει αναγνωρίσει, ενώ παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει περισσότερες από δύο φορές στην Ασφάλεια ελάχιστα έχει βοηθήσει στις έρευνες.

Μία σειρά από στοιχεία (σ.σ. όπως το γεγονός ότι ο δράστης αδιαφόρησε για το εάν οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν το πρόσωπο του) δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να μην διαμένει στη χώρα μας και να ήρθε από το εξωτερικό για τη δολοφονία. Πληροφορίες, που μένει να διασταυρωθούν, εμπλέκουν τον 25χρονο Τούρκο με κουρδική καταγωγή στη δολοφονία ενός 33χρονου Αλβανού στα μέσα Ιουλίου στο Χαϊδάρι. 

Το σενάριο της εκδικητικής δολοφονίας από συγγενή του 33χρονου Αλβανού, εντείνεται και από το μίσος που επέδειξε ο εκτελεστής στο καφέ του Περιστερίου, καθώς μετά τις 3 σφαίρες χτύπησε τουλάχιστον 10 φορές στο πρόσωπο το θύμα του, με τη λαβή του πιστολιού.