Ο καταδικασμένος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, πέρασε την πόρτα των φυλακών Δομοκού γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης, μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση του Εφετείου Λαμίας σύμφωνα με την οποία, «έσπασαν» τα ισόβια και επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, νωρίς το πρωί είχε φτάσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα το απόσπασμα της απόφασης του Εφετείου και λίγο αργότερα δόθηκε το «πράσινο φως» από τον Κορυδαλλό και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε άμεσα.

Στην έξοδο των Φυλακών τον περίμεναν οι γονείς του.

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε την άμεση αποφυλάκιση του Κορκονέα ο συνήγορος υπεράσπισής του, Ευάγγελος Ανδρούλας. «Είναι η συνήθης διαδικαστική τακτική μετά την έκδοση μιας απόφασης να αποστέλλεται υπηρεσιακά το απόσπασμα στο κατάστημα κράτησης του καταδικασθέντος, όπου γίνεται η καταμέτρηση της ποινής που έχει εκτιθεί και εφόσον συντρέχουν οι όροι απολύεται είτε με όρους είτε άνευ όρων» δήλωσε ο κ. Ανδρούλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.