Ειδικότερα, όπως μεταφέρει -με επιφύλαξη- το lamiareport.gr, σε μία από τις μεταγωγές του Κορκονέα τα τελευταία πέντε χρόνια, ο καταδικασμένος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είπε σε έναν από τους συνοδούς αστυνομικούς: «ότι και να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις, το όπλο σου να μην το βγάλεις ποτέ από τη θήκη του…».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κορκονέας πέρασε την πόρτα των φυλακών Δομοκού γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης, μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση του Εφετείου Λαμίας σύμφωνα με την οποία, «έσπασαν» τα ισόβια και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε την άμεση αποφυλάκιση του Κορκονέα ο συνήγορος υπεράσπισής του, Ευάγγελος Ανδρούλας. «Είναι η συνήθης διαδικαστική τακτική μετά την έκδοση μιας απόφασης να αποστέλλεται υπηρεσιακά το απόσπασμα στο κατάστημα κράτησης του καταδικασθέντος, όπου γίνεται η καταμέτρηση της ποινής που έχει εκτιθεί και εφόσον συντρέχουν οι όροι απολύεται είτε με όρους είτε άνευ όρων» δήλωσε ο κ. Ανδρούλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το δικαστήριο ο συγκατηγορούμενος του Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Βασίλειος Σαραλιώτης. «Λυπάμαι για το γεγονός διότι ήμουν εκεί τη μοιραία βραδιά, δίπλα σε έναν υποτιθέμενο συνάδελφο που έκανε ό,τι έκανε αλλά δεν είχα καμία συμμετοχή σε αυτό. Θέλω να με πιστέψουν» δήλωσε την Τρίτη στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Σαραλιώτης.