Τα κορίτσια είχαν φτάσει στο νησί μαζί με τους γονείς τους και τις δύο αδερφές τους πριν από μερικές μέρες για να κάνουν διακοπές.

Η οικογένεια την Τετάρτη γευμάτισε στις 14:00 και στη συνέχεια αποχώρησε από το τραπέζι, περίπου στις 15:30. Η οικογένεια πήγε στο δωμάτιο και λίγο μετά τις 17:00, οι τέσσερις αδερφές αποφάσισαν να πάνε στην πισίνα. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, οι νεαρές έφαγαν γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια επειδή δεν ήξεραν κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 18:10 έφτασαν εκεί. Όμως δυστυχώς, δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και πήραν μια απόφαση που αποδείχθηκε μοιραία.

Αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα. Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο και τότε δυστυχώς σημειώθηκε η τραγωδία. Η μία προσπαθούσε να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ στο σημείο, το ένα από τα δύο κορίτσια ήταν ακόμα ζωντανό. Ωστόσο, τα πολύτιμα λεπτά που είχαν χαθεί, της κόστισαν τη ζωή της.

Η δεύτερη κοπέλα ήταν ήδη στον πάτο της πισίνας. Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και την παρέλαβαν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κοπέλες είχαν φάει προηγουμένως.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ιαλυσού να συλλάβουν τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου και να ξεκινήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο Γαλλίδες στον θάνατο.

Μέχρι τα μεσάνυχτα, στο ξενοδοχείο της Ιαλυσού όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, βρίσκονταν και έκαναν έρευνες ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς των δύο κοριτσιών, ηλικίας 16 και 19 ετών, που χάθηκαν τόσο άδικα χθες το απόγευμα, κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου και ο ναυαγοσώστης πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ρόδου, που θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επικοινώνησε με τον Γάλλο πρέσβη και του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια.