Ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Θήρας βρίσκεται το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ Olympus σημαίας Κύπρου, καθώς στο κήτος του πλοίου διαπιστώθηκαν ρωγμές.

Το πλοίο ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι της Θήρας, έπειτα από τηλεφωνική καταγγελία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Θήρα και Ρέθυμνο. 

Εκτός από τους 52 επιβάτες, από το πλοίο απομακρύνθηκαν οκτώ φορτηγά και δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Το τοπικό κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και ιδιώτης δύτης επιθεώρησαν το πλοίο και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρωγμών και ανοιγμάτων μεγάλου μήκους στον εξωτερικό πυθμένα του διπύθμενου πλοίου.

Αμέσως εκδόθηκε απαγόρευση απόπλου μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας, ενώ όπως διευκρινίστηκε από το Λιμενικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το ναυτικό τομέα του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Συντονισμού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει ήδη ζητηθεί από την αρμόδια Λιμενική Αρχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα πλωτά και χερσαία μέσα, καθώς και τα προσφερόμενα σκάφη, προκειμένου να παράσχουν τη συνδρομή τους σε περίπτωση που το πλοίο μεταπέσει σε κατάσταση κινδύνου. 

Επίσης εάν απαιτηθεί, θα εφαρμοστεί το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Το πλοίο Aqua Blue την ώρα που έκανε μανούβρες για να δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο προσέκρουσε στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης και άνω της ίσαλου γραμμής και στη συνέχεια, μετά τους χειρισμούς του πλοιάρχου, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή εντός του λιμανιού.

Με τη βοήθεια του πλοίου «ΙΩΑΝΝΗΣ Σ», το Aqua Blue αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης και κατέπλευσε στο λιμάνι του Γαυρίου. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από την πρόσκρουση.

Το Aqua Blue εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο. Επέβαιναν 56 μέλη πληρώματος, 86 επιβάτες, 18 Ι.Χ., 18 φορτηγά κι ένα Δ/Κ.

Το λιμεναρχείο Άνδρου διενεργεί προανάκριση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Aqua Blue μέχρι να γίνει επιθεώρηση υφάλων από επαγγελματία δύτη και να δώσει το «πράσινο φως» το τοπικό κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων. Για τον απόπλου θα απαιτηθεί και η προσκόμιση διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία του Aqua Blue έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να προωθηθούν στους προορισμούς τους οι επιβάτες με το πλοίο «Θεολόγος».