«Το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάνουμε, κρατάμε το σύστημα και θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης» τόνισε η κυρία Κεραμέως μιλώντας στο OPEN.

Η κυρία Κεραμέως είπε ότι θα μειωθεί η ύλη στα μαθήματα και πως θα ανακοινωθούν αλλαγές που αφορούν τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας και θα καταργηθεί η κατηγοριοποίηση πράσινων και κόκκινων σχολών.

«Οι μαθητές που έδωσαν Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2019 και θα ξαναδώσουν το 2020, θα δώσουν με το ίδιο σύστημα. Αν έδωσαν φέτος Λατινικά, θα δώσουν και του χρόνου Λατινικά. Διατηρείται το ίδιο σύστημα σε όλα τα μαθήματα» εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι «στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι τα πανεπιστήμια να ορίζουν τους εισακτέους και μια βάση εισαγωγής. Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα είναι πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα». 

Για το άσυλο η κυρία Κεραμέως είπε ότι με το νόμο για την κατάργησή του «θωρακίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών».
«Θα αντιμετωπίσουμε το παρεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ» σημείωσε η κ. Κεραμέως, λέγοντας ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται το άσυλο για τέλεση παράνομων πράξεων.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε αδιανόητο να μπαίνει ένας μαθητής με βαθμό 3 σε κάποια σχολή.

Σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά τέλος, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «τα βιβλία θα είναι σε όλα τα σχολεία. Για τους εκπαιδευτικούς, προχωράμε στους διορισμούς για την ειδική αγωγή και μετά θα πάμε στους μόνιμους»