Άλλο ένα υπερπολυτελές σκάφος έκανε την εμφάνιση του στις ελληνικές θάλασσες, ο λόγος για το super-γιοτ «Spectre», το οποίο από το Ναύπλιο, «έδεσε» έξω από το ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Το super-γιοτ έχει μήκος 69 και πλάτος 12 μέτρα, το σκάφος ναυπηγήθηκε το 2018 στο ιταλικό ναυπηγείο Benetti, έναντι 80.000.000 δολαρίων, για λογαριασμό του 72χρονου Αμερικανού John Staluppi, ιδιοκτήτη της «Atlantic Auto Group», μεγάλης εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων και της Honda.

Η περιουσία του John Staluppi εκτιμάται στα 400.000.000 δολάρια. 

Σύμφωνα με το superyachtfan.com, ο Staluppi πούλησε το «Spectre» στους Αμερικανούς πολυεκατομμυριούχους επιχειρηματίες Rob και Richard Sands, που είναι ιδιοκτήτες μεγάλης εταιρείας εμπορίας αλκοολούχων ποτών και εισαγωγείς της μπύρας Corona στις ΗΠΑ.

Με ταχύτητα που φτάνει στους 21 κόμβους, το «Spectre», μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 άτομα σε 6 καμπίνες και διαθέτει επαγγελματικό πλήρωμα 15 ατόμων που διαμένουν σε 7 καμπίνες. Διαθέτει άφθονα εξωτερικά σαλόνια με ευρύχωρους χώρους, εστιατόρια και ξαπλώστρες. 

Έχει ένα κυκλικό καθιστικό και τζακούζι κοντά στη Master σουίτα, αφήνοντας το υπόλοιπο για εναλλακτική χρήση, ηλιοθεραπεία, παρατήρηση και άσκηση. 

Οι εσωτερικοί χώροι χρησιμοποιούν το στυλ Art Deco και Liberty έχοντας σύγχρονες πινελιές όπως υφάσματα Armani και μοντέρνα υλικά για τα καθαρά κομμένα γεωμετρικά σχήματα.

Πηγή: flashnews.gr