«Είναι μια πραγματική τραγωδία. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να σε φέρω πίσω στο σπίτι. Ζητώ από τις εταιρείες που οργανώνουν πακέτα διακοπών να ελέγχουν πρώτα τα μέτρα ασφαλείας διότι δεν έχει νόημα σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας όπου υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες με παιδιά να μην υπάρχει ναυαγοσώστης, ιατρικός εξοπλισμός και προσωπικό πρώτων βοηθειών», είπε ο Όφερ Τσεν, πατέρας της 8χρονης Ναάμ.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα της τραγωδίας και πελάτη του ξενοδοχείου που υποστήριξε στο OPEN ότι δεν υπήρχε ναυαγοσώστης: «Είναι πάρα πολλές πισίνες εδώ και πολλές νεροτσουλήθρες αλλά δεν υπάρχει κανένας ναυαγοσώστης. Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να έρθει να βοηθήσει κάποιος και 40 λεπτά για να εκκενώσουν το χώρο».

«Άκουσα ότι ο διευθυντής του ξενοδοχείου άφησε τους υπαλλήλους να ασχοληθούν με την κατάσταση. Μου είπαν ότι έφυγε τρέχοντας και οι άνθρωποι τον έβλεπαν», συμπληρώνει.

Η μικρή Ναάμ είχε έρθει στην Κρήτη με τους γονείς της και τα τρία της αδέρφια για καλοκαιρινές διακοπές. Η οικογένεια της 8χρονης είναι σε κατάσταση σοκ με τη μητέρα να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

«Η οικογένεια είναι συντετριμμένη, είναι καταπληκτικοί άνθρωποι, τους ξέρω προσωπικά. Έχουν τέσσερα παιδιά. Η μητέρα μου έλεγε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει συμβεί. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση» δήλωσε η Χαγκάν Γιακόβ, οικογενειακή φίλη.

Από την πλευρά της η οικογένεια υποστηρίζει πως η Ναάμ φορούσε αναπνευστήρα και βρισκόταν μέσα στο νερό, χωρίς κανείς να έχει καταλάβει τι είχε συμβεί.

«Το παιδί κατέβηκε από τη νεροτσουλήθρα ενώ φορούσε αναπνευστήρα και όσοι βρίσκονταν δίπλα της θεωρούσαν πως κολυμπούσε ή θα βουτούσε μέσα στην πισίνα. Κατάλαβαν ότι είχε συμβεί κάτι κακό όταν άρχισε να βουλιάζει», αναφέρει συγγενής της 8χρονης.