Ο νεαρός βρισκόταν το βράδυ της Κυριακής σε γήπεδο στη Δασκαλόπετρα στο Βροντάδο και έπαιζε μπάσκετ, όταν αποκολλήθηκε η μπασκέτα. 

Άμεσα έφθασαν στο σημείο διασώστες του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών. 

Ο 19χρονος Δ.Σ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή. 

Από τις φωτογραφίες, φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος, σε μόλις μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου και καθόλου βάθος, κάτι που οδήγησε στην αποκόλλησή της.

Για το τραγικό περιστατικό συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Ο δήμαρχος Χίου μετά την εξέτασή του από την εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη, αφέθηκε ελεύθερος και διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, διατάσσοντας παράλληλα και την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό γεγονός.

Στηριγμένη με τσιμέντο η μπασκέτα!

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν οι εικόνες από τοπικά ΜΜΕ, στις οποίες φαίνεται η μπασκέτα που αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου. Όπως μπορείτε να δείτε, στηριζόταν στο έδαφος με… σκέτο τσιμέντο και δεν είχε καν βίδες για να την συγκρατούν.

Για την ιστορία, στη Χίο έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι παιδικές χαρές διότι θεωρήθηκαν επικίνδυνες, καθώς δεν είχαν συντηρηθεί. 

 

Φωτογραφίες: politischios.gr & astraparis.gr