Ο αντιστράτηγος ε.α. Ανδρικόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θητεία μου στο Σώμα έληξε με τον τρόπο που όλοι ξέρετε», αναφερόμενος στη γραπτή δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος του «χρέωνε» κομματισμό. Ο τέως Αρχηγός της Αστυνομίας, ευχαρίστησε τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, ενώ σημείωσε ότι προσπάθησε αλλά δεν πρόλαβε να υλοποιήσει το όραμα του για την ΕΛ.ΑΣ.

Να θυμίσουμε ότι στην ανακοίνωση του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε επισημάνει: «Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας». Αφορμή είχαν σταθεί, μεταξύ άλλων, οι φωτογραφίες του Αριστείδη Ανδρικόπουλου με πολιτικά ρούχα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα σε τότε υπουργούς και προβεβλημένα κομματικά στελέχη.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Καραμαλάκης σε σαφώς πιο χαμηλούς τόνους, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζονται για την καλύτερη αστυνόμευση.