Από τις πρώτες εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν προκύπτει ότι η μπασκέτα στο γηπεδάκι της Χίου ήταν πρόχειρα τοποθετημένη και ανεπαρκώς συντηρημένη.

Οι πραγματογνώμονες αναμένεται να εστιάσουν την προσοχή τους στη βάση της μπασκέτας, η οποία ήταν στερεωμένη σε βάθος ελάχιστων εκατοστών μέσα στο έδαφος, σύμφωνα με το politischios.gr. 

Ο 19χρονος που σκοτώθηκε είχε πάει για διακοπές στη Χίο και διέμενε στο Μαρούσι Αττικής. 

Μετά και την επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι αναζήτησης προκειμένου να διαπιστώσουν ποια χρονολογία τοποθετήθηκε η μπασκέτα, επί ποιας δημοτικής αρχής, με ευθύνη ποιου εργολάβου και αν η τοποθέτηση έγινε με βάση τους κανόνες ασφαλείας.

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο του τραγικού περιστατικού. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την τραγωδία, περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες. 

Για την υπόθεση συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα Χίου. Στη συνέχεια ο δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βουρνούς αναφέρει: «Παρουσιάστηκα αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου. Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα  ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων. Στο Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο  έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού».

Θεοδωρικάκος: Ξεκινούν άμεσα έλεγχοι σε δημοτικές και άλλες εγκαταστάσεις

Στο τραγικό περιστατικό που συνέβη στη Χίο με την κακοσυντηρημένη μπασκέτα που αποκολλήθηκε και αφαίρεσε τη ζωή από 19χρονο αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τις διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου και επισήμανε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι των δημοτικών και άλλων εγκαταστάσεων από τους αρμόδιους φορείς.